POSTUPAK SE NASTAVLJA

OPĆINSKI SUD POTVRDIO OPTUŽNICU PROTIV ŽUPANA Alojza Tomaševića tereti se da je fizički zlostavljao suprugu Maru

Alojz Tomašević
 Vlado Kos / HANZA MEDIA

Alojzu Tomaševiću, županu požeško-slavonskom sudit će se na Općinskom sudu u Požegi zbog nasilja u obitelji i nanošenje tjelesne ozljede svojoj supruzi Mari. U srijedu je, naime, potvrđena optužnica Općinskog državnog odvjetništva koje župana tereti za navedene kaznena djela, a što je sudsko optužno vijeće ocijenilo osnovanim, čime je protiv Tomaševića počeo kazneni postupak. Predmet će uskoro biti dodijeljen jednom od sudaca prema rasporedu, a onda će on, ovisno o svom rasporedu, odrediti termin prvoga ročišta. Za sud je, pak, potpuno nebitno što je Mara Tomašević nedavno dala izjavu kojom povlači optužbe protiv svoga supruga, budući da se predmet vodi po službenoj dužnosti. No, to bi mogao biti jedan od aduta obrane, što je potvrdio i Željko Damjanac, odvjetnik optuženog župana.

- Vidjet ćemo što će se dalje događati. Postoji informacija da oštećenica nema interes za daljnje gonjenje, a može koristiti i blagodat nesvjedočenja. U tom slučaju sve ono što je ranije rekla ne može se koristiti u postupku koji slijedi, rekao je Damjanac, koji smatra da optužnica nije ni trebala biti potvrđena.

- Smatram da za to nije bilo mjesta. Jedan od razloga je taj što smatramo da DORH tijekom istraživanja, a prije podizanja optužnice, nije postupao u skladu sa Zakonom o kaznenom postupku u pogledu okolnosti i samog izvršenja djela i činjenica koje se odnose na ono što okrivljeniku ide u korist, odnosno ono što ga tereti. Čak suprotno, DORH nije poduzimao nikakve radnje za ono što je okrivljeniku išlo u korist, rekao je Damjanac, pa pojasnio.

- Jedna od važnijih stvari je saslušanje članova obitelji u zajedničkom kućanstvu, kao i SMS poruke, odnosno korespondencija između supružnika kroz vrijeme obuhvaćeno optužnicom, kazao je Damjanac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:49