OBITELJSKO NASILJE

PREMIJER O SPORNOJ PORUCI NADE MURGANIĆ 'Izjava ministrice nije bila najsretnija, ali što se tiče suzbijanja nasilja pozicija nam je čvrsta!'

 Ronald Goršić / HANZA MEDIA

Premijer Andrej Plenković za N1 je reagirao na izjavu ministrice obitelji Nade Murganić, koja je na povlačenje optužbi za obiteljsko nasilje protiv požeškog župana Alojza Tomaševića rekla: 'Tako je to u obitelji'.

- Htio bih vratiti priču nazad. Kad je došlo do javne objave informacije o problemima Tomaševićeve supruge, HDZ je donio odluku da raspusti organizaciju u Požeško-slavonskoj županiji, rekao je Plenković.

- Vrlo jasne poruke smo poslali županu Tomaševiću. Jednoglasno smo riješili da se Tomaševića bezuvjetno isključi iz stranke. Reagirali smo vrlo čvrsto i odlučno. Što se tiče postupka, to je stvar pravosuđa na koji ni ja, ni Vlada ne možemo utjecati. Izjava ministrice nije bila najsretnija, ali što se tiče teme suzbijanja nasilja u obitelji, pozicija nam je jasna i čvrsta, kazao je.

Podsjetimo, ministrica je, nakon što je Mara Tomašević povukla optužbe protiv svojeg muža, izjavila da nije na njoj da procjenjuje je li to čudno, ali da su 'trebali to riješiti i ranije unutar svojih obiteljskih odnosa'.

- To vam je tako u braku. U tim bračnim, osobnim i obiteljskim odnosima, to je dinamika u koju ne mogu ulaziti. Žena vjerojatno ima svoje razloge. To je obitelj, zaista u to ne bih ulazila, kazala je tada Murganić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:25