PREMINULA NA MJESTU

PIJAN VOZIO TRAKTOR POD KOJIM MU JE POGINULA SUPRUGA Prijeti mu 15 godina zatvora

 Braco Ćosić/CROPIX

Sredinom lanjskog kolovoza Josip T. (58) iz zagorskog sela Juranšćina sjeo je oko 23.50 sati pijan na traktor, a društvo mu je na poluprikolici ručne izrade pravila njegova 49-godišnja supruga Barica. Bili su mu to zadnji trenuci sa životnom družicom jer se nepromišljena vožnja sa 1,37 promila u krvi pretvorila u veliku tragediju.

Sada ga Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, za što mu prijeti do 15 godina zatvora!

Naime, prema optužnici Josip je kobne večeri na nizbrdici u mjestu Juranšćina pijan vozio traktor s poluprikolicom domaće izrade. Tužiteljstvo smatra da je itekako bio svjestan svojih, znatno smanjenih vozačkih sposobnosti te je pristao da takvom vožnjom ugrozi život supruge koja se vozila u poluprikolici koja nije bila predviđena za prijevoz osoba.

Tijekom tog suludog spusta, udario je u dno usjeka pa je nesretna Barica odbačena na stražnji lijevi dio traktora gdje ju je zahvatio lijevi kotač i podvukao pod traktor. Od višestrukih ozljeda koje je zadobila, nesretnoj ženi nije bilo spasa i na mjestu je preminula.

Dan nakon tragedije, žitelji Juranšćine zavijeni tugom su nam ispričali kako su se supružnici tu večer vraćali od kumova s kojima su bili u kleti. I da je Barica, navodno, sjedila među bučama koje su se nalazile u prikolici traktora.

U samoj nesreći i traktorist je prošao s ozljedama ruke te je ostao sam s kćeri školarkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 02:58