POLICIJSKA BRUTALNOST

Pijanom izgredniku polomio rebra i šaku

Slijed nemilih događaja počeo je u subotu oko podneva kada su policajci zamijetili Fiat Tipo kako krivuda vrućim kninskim asfaltom.

KNIN - Policajac M. K. (40) polomio je tri rebra i šaku pijanom izgredniku u kninskoj postaji. Pod takvim je optužbama M. K. udaljen s dužnosti, a kolege će protiv njega podnijeti prijavu zbog zlostavljanja na službenoj dužnosti.

Slijed nemilih događaja počeo je u subotu oko podneva kada su policajci zamijetili Fiat Tipo kako krivuda vrućim kninskim asfaltom.

Zaustavili su auto iz kojega je izašao vidno pijani Vrličanin Marko Vuletić (49). Promili i 34 stupnja u hladu pridonijeli su Vuletićevoj nervozi te je vrijeđao policajce, agresivno se ponašao i odbijao dati na uvid isprave. Policajci su ga, u prvom redu radi triježnjenja, odveli u postaju. Vuletić je u postaji je vikao, galamio i vrijeđao policajce. Više su ga puta upozorili da se smiri, ali se na to oglušio, nakon čega ga je policajac napao i ozlijedio.

Što se u postaji točno događalo do večernjih sati kada je Vuletić pušten, nije posve razjašnjeno. Kako smo neslužbeno doznali, policajci su Vuletića smjestili u prostoriju za zadržavanje do otrežnjenja u kojoj se nekoliko puta zaletio u rešetke.

Ozlijeđen nakon pregleda

Nastavio je s vrijeđanjem i psovanjem, a oko 17 sati požalio se na bolove u leđima i šaci. Liječnica Božana Zekić pregledala Vuletića i utvrdila da nema vidljivih ozljeda, osim crvenila iznad desnog oka i lagano zakrvavljene bjeloočnice.

Isti dan oko 19.30 sati policajci su Vuletića pustili, da bi on sljedeće jutro oko 9 sati obavio pregled u kninskoj bolnici gdje je za nastale ozljede toraksa, tri slomljena rebra i desnu šaku, optužio policajca.

- Bio sam i kod prekršajnog suca, a nakon izlaska iz postaje sjeo sam u auto i prespavao do jutra. Kad sam se probudio, sve me boljelo i otišao sam kod doktora, bilo je sve što je Vuletić želio reći iz bolesničke postelje u kninskoj bolnici.

Šibenski krim policajci jučer su dovršili obradu nad policajcem za kojega su, kako stoji u službenom priopćenju, utvrdili osnovanu sumnju da je počinio kazneno djelo zlostavljanja u obavljanju službe ili javne ovlasti, kao i kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

U dosjeu više prekršaja

Rješenjem načelnika Policijske uprave Ivice Kostanića, osumnjičeni policajac privremeno je udaljen s dužnosti, a kaznena prijava proslijeđena je Općinskom državnom odvjetništvu u Kninu.

Marko Vuletić u dosjeu bilježi dva dovođenja u opasnost života i imovine, sudionik je više prometnih nesreća, a prekršajno je evidentiran zbog remećenja javnog reda i mira.

Suspendirani policajac M. K. dragovoljac je Domovinskog rata. Oženjen je i otac troje djece.

Batine i smrt

listopad 2007.

Pomoćnik šefa policije u Zlatar Bistrici Davor Latin teško je ozlijedio Gabru Priščana, koji je kasnije preminuo. Sudski postupak još traje.

prosinac 2007.

Josip Matić umro je nakon što ga je udario bjelovarski interventni policajac Danijel Fištrović. Dobio je dvije godine zatvora.

travanj 2008.

Interventni policajac Marijo B. palicom je premlatio 16-godišnjaka na Jarunu i slomio mu ruku. Suđenje traje.

rujan 2008.

Dva policajca na motoru zaustavila su Osječanina S. B. i izudarala ga. Zamijenili su njegov identitet s osobom za kojom su tragali. (M. Batinica)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 15:00