PLENKOVIĆ U RAJIĆU

‘Tri osobe su preminule, ali moramo ostaviti rezervu da ima još stradalih. Mrak je, dijelovi vlakova su razbacani..‘

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je da ima više poginulih i ozlijeđenih, koji se prebacuju u bolnice u Novoj Gradiški i Sisku

Premijer Plenković na mjestu nesreće

Na mjestu nesreće kod sela Rajić došao je i premijer Andrej Plenković. U njegovoj pratnji su i ministri Oleg Butković, Davor Božinović, Vili Beroš i Marin Piletić te župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak.

- Prema onome što znamo, putnički vlak je naletio na teretni vlak koji je stajao, vjerojatno zbog kvara. U ovim trenucima raspolažemo s informacijama da su 3 osobe poginule, a 11 je ozlijeđeno. Međutim, moramo ostaviti rezervu da možda ima još ozlijeđenih. Mrak je, dijelovi vlakova su razbacani, teško je i vidjeti je li netko ostao ispod vlaka. Što se tiče osoba koji su zbrinute u bolnici, ima teže ozlijeđenih, ali nitko od njih nije životno ugrožen. Izražavam sućut obiteljima stradalih. - rekao je premijer koji nije želio špekulirati o uzorcima nesreće.

- Utvrdit ćemo koji su razlozi nesreće, nekoliko stradalih osoba su hrvatski državljani, ali ima i stranaca. Koliko znamo, 13 stradalih osoba bili su u putničkom vlaku, dok je u teretnom bio samo strojovođa. U ovom trenutku ne možemo procijeniti kojom je brzinom vlak vozio i neću špekulirati je li strojovođa prijavio kvar.

Premijer je dodao da su prizori s mjesta nesreće strašni.

- Vidjet ćete i sami. Ovo je velika nesreća, ljudi mi kažu da ne pamte ovakvu nesreću.

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je da ima više poginulih i ozlijeđenih, koji se prebacuju u bolnice u Novoj Gradiški i Sisku.

image

Premijer Plenković na mjestu

image

Premijer Plenković na mjestu

image

Premijer Plenković na mjestu nesreće

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:16