UZEO SI 10 MILIJUNA KUNA

PODIGNUTA OPTUŽNICA Svećenik playboy osumnjičen za pronevjeru

Splitsko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv fratra Šime Nimca , kojeg se sumnjiči da je zajedno s bankaricom Jasminom Bilonić pronevjerio milijune crkvenog novca. Fra Šimi na teret se stavlja kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, dok je Jasmina Bilonić optužena za poticanje na kazneno djelo.

Jasmina Bilonić

Riječ je o slučaju prodaje 9,8 milijuna kuna vrijednog crkvenog zemljišta u Baškoj Vodi. Fra Šime je, kaže optužnica, zemljište prodao no novac nije dao u crkvenu blagajnu nego ga ja zadržao za sebe.

Djelatnici policije stižu u marinu Kornati, gdje su pretražili milijunski vrijednu jahtu Lucky me

Navodno je neko vrijeme novac ipak stajao na župnom računu, no tada je u fra Šimin život ušla bankarica Bilonić. Od ukupno gotovo deset milijuna kuna spiskali su najveći dio, a na njezinom računu u jednoj poslovnoj banci pronađeno je svega 2,3 milijuna. Novac su trošili na različite stvari, između ostalog kupili su jahtu, luksuzni automobil te zatvorili stara dugovanja prema bankama.

VW Passat u kojem se fra Šime prije dovezao u samostan u Karinu

Presudu oboje čekaju na slobodi, iako je bankarica Bilonić neko vrijeme provela u istražnom zatvoru, no puštena je nakon što su ispitani svi relevantni svjedoci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 01:38