KAZNENO PRIJAVLJEN

POHLEPNI BANKAR U ime klijenata sklapao kredite, praznio im račune, lažirao potpise, oteo stotine tisuća kuna

Zagreb, 130208.Sjediste HYPO grupe, Slavonska avenija. Banka - ilustracije.Brojanje novca. Foto: Elvir Tabakovic / CROPIX
 Elvir Tabaković / CROPIX

SISAK - Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su dovršili kriminalističko-istraživanje nad 50-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te pronevjeru.

Istraživanjem je utvrđeno da je on od ožujka 2013. do studenog 2014. godine, kao zaposlenik jedne novčarske ustanove u Sisku, u ime 63-godišnje klijentice te ustanove sklopio brzi gotovinski kredit i podigao novac te krivotvoreći njezin potpis provodio više isplatnih i uplatnih transakcija po kreditu.

Nadalje je utvrđeno da je zatvorio i s računa 83-godišnje klijentice podigao oročenu štednju, također krivotvorivši njezin potpis.

Na isti je način, krivotvorivši potpise, s računa 67-godišnjeg i 51-godišnjeg klijenta podigao novac. Daljnjim istraživanjem je utvrđeno da je 25. studenog 2014. godine pri kraju radnog vremena iz zaključane blagajne prisvojio 15.390 kuna, koje je sutradan vratio jer je otkriveno da je uzeo novac. Ukupna materijalna šteta koju je počinio iznosi 234.663 kune.

Zbog navedenih kaznenih djela protiv osumnjičenog će Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku biti podnesena kaznena prijava, priopćila je PU Sisačko-moslavačka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:24