RADNI SPOR

BIVŠI ZAPOSLENIK TUŽI HRVATSKU PODRUŽNICU MICROSOFTA 'Bio sam uspješan, imam i pohvalnicu Billa Gatesa, a oni mi dali otkaz!'

 AFP

Dugogodišnji zaposlenik Microsofta pokrenuo je radni spor protiv čuvene softverske tvrtke zbog, kako tvrdi, neopravdanog otkaza.

Naime, Marko Makovac je od 2000. godine bio zaposlen u hrvatskoj podružnici ove globalne korporacije kao BMO Lead menadžer zadužen za vođenje poslovanja i marketinga u središnjoj i istočnoj Europi. Uspješna karijera trajala je sve do rujna 2012. kada je, bez ikakve najave, na oglasnoj ploči osvanula obavijest da je dobio otkaz.

Sada već bivši Microsoftov zaposlenik nije se složio s odlukom šefova i odlučio se na radni spor na Općinskom sudu u Zagrebu.

- Godinama sam bio uspješan. Stekao sam brojne certifikate, a među njima i potvrdu izvrsnosti koju je potpisao osobno osnivač tvrtke Bill Gates - navodi Makovac u tužbi. Tvrdi da su se nakon njegova otpuštanja zapošljavali novi ljudi sa slabijom razinom stručne spreme. Smatra da tvrtka ne može pravdati njegovo otpuštanje potrebom za rezanjem troškova. Na Općinskom radnom sudu u Zagrebu tužitelj je priložio dokaze o završenom Fakultetu elektrotehnike i računarstva, kopije certifikata koje je stekao tijekom rada u IT industriji te presliku Gatesove pohvalnice. ( M. Marić)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:16