PLAVAC U SIVOJ ZONI

Policajac iz druge županije ‘fušario’ po Medveščaku

Policajac iz druge županije na području Zagreba bio je sumnjiv kolegama pa su ga priveli na kriminalističku obradu
 Damjan Tadić/CROPIX

ZAGREB - Zagrebački policajci priveli su sinoć oko 19.30 sati na kriminalističku obradu u V. policijsku postaju Medveščak svog kolegu iz druge županije. Policajac se učinio sumnjivim svojoj kolegici, ona je to prijavila nadređenima te je završio u postaji na obradi.

On je bio na ulici u policijskoj uniformi, ali nije imao istaknutu značku. Kada je vidio kolege, počeo se sumnjivo ponašati, osvrtati i bježati. Policajci su ga ubrzo pronašli i vezali lisicama. Inače je policajac iz PU primorsko-goranske, koji je na bolovanju i nije smio biti u uniformi. Još uvijek se utvrđuje da li je naplaćivao kazne.

Proteklih dana policija je osjetljivija na ponašanje svojih kolega. Naime, otkrili su jednog koji je zaustavio vozačicu zbog prometnog prekršaja, pa joj je bio spreman oprostiti ukoliko mu plati 500 kuna. Kako žena nije imala novac, rekao joj je da će je pričekati dok se ne vrati s bankomata.

Umjesto novca, zaradio je kaznenu prijavu i udaljen je iz službe. Ovaj tjedan je i PU istarska prijavila trojicu policajaca koji su naplaćivali kazne na skeniranim obrascima za prometne prekršaje, i to uglavnom strancima.

Prema službenim statistikama, iz policijskoj sustava godišnje 600-tinjak službenika gubi posao zbog zloporabe službenog položaja, a to je najčešće zbog primanja mita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:39