RASPRAVA NA JESEN

Potvrđena optužnica protiv oca koji je na Pagu bacio djecu s balkona

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 18.06.2019. u 18:11

Pag, 280219.
Ulica Josipa bana Jelacica.
54-godisnji muskarac bacio je svoje cetvero djece s prvog kata kuce s visine oko 6 metara.
Na fotografiji: mjesto dogadjaja.
Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Jure Miskovic / CROPIX

Optužno vijeće Županijskog suda u Zadru potvrdilo je u utorak optužnicu protiv 54-godišnjaka koji je 28. veljače ove godine svoje četvero malodobne djece bacio s drugog kata obiteljske kuće u Pagu.

Na potvrđivanju optužnice optuženik nije osobno sudjelovao, nego putem videolinka, jer se već neko vrijeme nalazi u zatvorskoj bolnici u Zagrebu. Optužnica će sad biti upućena raspravnom vijeću koje će sazvati raspravu, najvjerojatnije na jesen, rekao je Hrvoje Visković, glasnogovornik Županijskog suda u Zadru.

Muškarac je optužen za četiri kaznena djela pokušaja teškoga ubojstva, za što mu prijeti i do 50 godina zatvora.

Zadarsko Županijsko državno odvjetništvo u svibnju je podiglo optužnicu za četiri teška pokušaja ubojstva protiv 54-godišnjeg oca koji je 28. veljače četvero malodobne djece bacio s prvog kata obiteljske kuće u Pagu, s visine od oko šest metara.

Glasnogovornik zadarskoga Županijskoga državnog odvjetništva Duško Berović rekao je kako je za završetak istrage ključno bilo vještačenje koje je pokazalo da 54-godišnjak nije bio neubrojiv pa se optužnica ne poziva na Zakon o zaštiti osoba s duševnim smetnjama.

To znači da će mu se suditi u tzv. redovitom postupku, iako će rasprave biti tajne "jer je riječ o zaštiti interesa djece".

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo