MONSTRUM S PAGA

OTAC KOJI JE BACIO DJECU S BALKONA OSTAJE U PRITVORU Produžen mu je istražni zatvor još dva mjeseca, on se i dalje nalazi u bolnici

 Jure Mišković / CROPIX

Sud je u ponedjeljak odlučio da 54-godišnji otac, koji je 28. veljače svoje četvero djece bacio s prvog kata kuće na Pagu, ostaje još dva mjeseca u istražnom zatvoru. Ročište je održano putem video linka budući da se optuženi nalazi u bolnici, piše N1.

Odluka je donesena na temelju zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva koje je zatražilo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela i zbog posebno teških okolnosti djela koje uznemiruje širu javnost.

- Daljnja je procedura zakazati Optužno vijeće, sjednica je tajna i na njoj se odlučuje o potvrđivanju optužnice. Branitelji mogu napisati odgovor na optužnicu. Ako je uredna, zakazuje se glavna rasprava, ako nije, vraća se na doradu - rekao je Duško Berović, glasnogovornik ŽDO-a u Zadru za N1.

Podsjetimo, ŽDO je u petak predao optužnicu Županijskom sudu u Zadru protiv 54-godišnjaka.

- Optužen je za kazneno djelo četverostrukog pokušaja ubojstva, u kvalificiranom obliku jer je riječ o djeci. Paralelno je za ponedjeljak u 13 sati zakazano ročište za produljenje istražnog zatvora osumnjičeniku – kazao je glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

Osumnjičeni otac još se nalazi u pritvorskoj bolnici u Zagrebu. Prema objavljenim informacijama neće se moći braniti neubrojivošću.

- Nije mi poznato da je otac liječen od nekih psihičkih poremećaja ili bolesti. Provedena vještačenja su pokazala da je tijekom počinjenja djela bio ubrojiv, kao i tijekom istrage, što znači da nema prepreke za vođenje kaznenog postupka protiv njega - komentirao je odvjetnik djece Boris Grbić.

Djeca se nakon izlaska iz bolnice nalaze s majkom nalaze u jednoj sigurnoj kući na području središnje Hrvatske i fizički se dobro oporavljaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:27