NITKO NIJE STRADAO

Požega: Trojica maloljetnika skrivala arsenal streljiva i oružja

Slavonski Brod, 090109.Brodjanin policiji dragovoljno predao 2 automatske puske, 8 bombi, 446 komada streljiva, 8 okvira za automatsku pusku i 3 okvira za strojnicu, te tri noza za puske.Foto: ARHIVA MUP-a
 ARHIVA MUP-a

POŽEGA - U ponedjeljak uvečer je 39-godišnji otac prijavio policiji da je njegov 15-godišnji sin zajedno s dva školska prijatelja prije 15 dana u napuštenoj kući u mjestu Nurkovac kod Požege pronašao veću količinu oružja i streljiva te je slijedeći dan predao 100 grama TNT eksploziva, 396 komada raznog streljiva, jednu automatsku pušku s odrezanom cijevi i 4 spremnika za automatske puške.

Zatim je po nalogu Istražnog suca Županijskog suda u Požegi izvršena pretraga napuštene kuće u Nurkovcu kojom prilikom je pronađeno 8430 komada raznog streljiva spremljenih u čak 20 sanduka, veća količina detonatora, upaljača, detonirajućeg štapina, ručna bomba, protutenkovska mina, ručni bacači.

Nadalje, utvrđeno je da su dvojica mladića starosti 15 i 16 godina kod mjesta Kunovci, udaljeno 15-tak km, aktivirali osam ručnih bombi i samo pukom srećom nitko od njih nije stradao.

Naknadno je od spomenutog dvojice te prijatelja starog 17 godina oduzeto još 174 komada streljiva i veća količina detonatora i upaljača koje su uzeli iz navedene kuće. Kriminalističkom obradom nad 70-godišnjakom, bivšim vlasnikom napuštene kuće, utvrđeno je da je minsko-eksplozivna sredstva i streljivo prikupio od djelatnika HV-a 1991. i 1992. godine i pohranio u kuću.

Protiv 70-godišnjaka slijedi kaznena, a pred ODO za mladež će i dvojica od trojice maloljetnika dok protiv dvojica mladića dok su sva četvorica zaradila i prekršajnu prijavu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 18:07