NA PODRUČJU BIH I HRVATSKE

PREKINUT LANAC KRIJUMČARENJA I TRGOVINE HEROINOM U Hercegovini uhićene dvije osobe, za trećom policija još traga

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 29.08.2018. u 11:28

Vinkovci, 140509.
Jutros u 3 sata na MCGP Bajakovo na ulazu u RH, carinski i policijski sluzbenici u osobnom automobilu marke VW Golf ceskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao ceski drzavljanin, nakon pretrage u desnom pragu pronadjeno je 5.136,85 grama heroina upakirano u 10 paketica.
Foto: Damir Glibusic / CROPIX
Damir Glibusic / Ilustracija / CROPIX

Pripadnici državne policijske agencije SIPA-e uhitili su na području Mostara i Gruda dvije osobe dok se za još jednom traga u operaciji prekidanja lanca krijumčarenja i trgovine heroinom na području Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Kako je priopćeno iz Državnog odvjetništva BiH, po njihovom nalogu u srijedu ujutro provedena je akcija 'Solinjanka' te su izvršeni pretresi objekata i vozila koje koriste osumnjičeni. Uhićene su dvije osobe dok za trećom policija traga.

Riiječ je o kriminalnoj skupini koja se se duže vrijeme bavi međunarodnim krijumčarenjem, nabavom, skrivanjem i distribucijom heroina na području BiH i Hrvatske.

U okviru istrage ostvarena je suradnja s partnerskim agencijama iz Hrvatske s obzirom da je ta opojna droga krijumčarena i na njezinom području, navodi Državno odvjetništvo BiH.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo