RAZNESEN BANKOMAT

Stanari zagrebačkog kvarta imali su buđenje iz noćne more: Ovo je već četvrta eksplozija u tri tjedna!

U tijeku je kriminalističko istraživanje u zagrebačkoj Ulici Milke Trnine. Srećom, nije bilo ozlijeđenih

Ilustrativna fotografija

 Zeljko Puhovski/CROPIX

Svaki tjedan bankomat jedan, no u posljednja tri tjedna u Zagrebu su "dignuta" čak četiri.

Za stanare dijela Folnegovićevog naselja bilo je to buđenje iz noćne more. Nepoznati počinitelj ili više njih oštetili su u noći na petak oko 3.55 sati bankomat u Ulici Milke Trnine.

Iz PU zagrebačke kažu da su to učinili izazivanjem eksplozije, ali da ozlijeđenih osoba nema i da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Prije osam dana na isti način "dignut" je i bankomat na Vukomercu u 3.45 sati. A prije toga, 22. travnja, na Rudeškoj cesti iz bankomata je otuđen novac, i to više od 100.000 eura. Bilo je oko 2.30 sati kad su lopovi prvo provalili u poslovni prostor jedne tvrtke i potom otvorili bankomat i uzeli kazete s novcem.

Zanimljivo je da je i dan prije toga, 21. travnja, na sličan način također pokradeno više od 100.000 eura, taj put iz bankomata u sklopu poslovnog prostora u Strgančevoj ulici u Susedgradu. Oko 4.40 sati odrađene su provala i krađa. Počinitelji su još u bijegu, a troše li uspješno novac ili se isti uništio sigurnosnom bojom koja se nalazi u kazetama prilikom nasilnog otvaranja, može se samo pretpostavljati.

Nije za isključiti da je riječ o istoj bandi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 13:00