STRAŠAN SLUČAJ

PROVALIO STARICI U STAN, POTOM JE PRETUKAO, SILOVAO I NA KRAJU BRUTALNO UBIO Monstrumu iz Osijeka potvrđena dugogodišnja kazna

 
 Andrija Lucić / CROPIX

Pravomoćna je postala presuda na 37 godina zatvora protiv Dejana Gavrana (45), koju mu je prije dvije godine, zbog silovanja i teškog ubojstva iz koristoljublja umirovljenice Zorke J. (75) iz Osijeka, izrekao Županijskom sudu u Osijeku.

Gavran se na tu presudu žalio Vrhovnom sudu, koji je 25.4.2018. odbio njegovu žalbu i potvrdio presudu nižeg suda, a onda se osuđenik ponovno žalio „zbog pogrešnog i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja“, ali i zbog toga što je po njemu „presuda donesena temeljem nezakonitih dokaza“ tražeći da se presuda ukine i vrati na prvostupanjsko suđenje.

No, Vrhovni sud je i u trećem stupnju presudio identično ustvrdivši da nije bilo nikakvih povreda u provedbi kaznenog postupka te da je presuda utemeljena na čvrstim dokazima. Podsjetimo, okrutni zločin dogodio se 17.5.2016. godine u stambenoj zgradi u Blok-centru II u samome središtu Osijeka

Gavran je nesretnu ženu, nakon što je ušao u njezin stan, prvo silovao, a onda ju je udarao i gušio uslijed čega je žrtva pretrpjela višestruke ozljede uslijed kojih je preminula. Nakon što ju je usmrtio s prstiju joj je skinuo dva zlatna prstena, ukrao mobitel i karticu tekućeg računa s pripadajućim PIN-om čime je s njezinog računa putem bankomata u više navrata podigao ukupno 8.000 kuna, dok je prstenje prodao za 642 kune.

Gavranu stoga u prilog nisu išli ni drugi dokazi koji su prikupljeni u istrazi, među kojima i snimke s video kamera bankomata na kojima je podizao novac, a snimljen je i u stanici za otkup zlata u kojoj je istoga dana kada je počinio brutalan zločin prodao zlatno prstenje svoje žrtve koje je također ukrao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:52