UGO WILSON

PRVA FOTOGRAFIJA BRITANCA UBIJENOG NA ZRĆU 'Ne mogu vjerovati. Počivaj u miru Kraze... Sve što si trebao je dobar odmor, a dogodilo se ovo...'

 
 Facebook

Britanski mediji objavili su fotografije 26-godišnjeg Londončanina Uga Wilsona koji je jučer ubijen na plaži Zrće.

Tabloid Sun piše kako je hrvatska policija jutros u splitskoj zračnoj luci uhitila osumnjičenog za ubojstvo. Pozivajući se na neimenovani izvor iz Hrvatske, Sun izvještava kako se ubojica, koji je također britanski državljanin, pokušavao ukrcati na avion za London i pobjeći iz Hrvatske.

Prenose i rečenice jedne od Wilsonovih prijateljica, koja je na Twitteru objavila poruku u kojoj se oprašta od njega. Među ostalim je napisala: "Ne mogu vjerovati. Počivaj u miru Kraze... Sve što si trebao je dobar odmor i dogodilo se ovo...'

Podsjetimo, na aerodromu Resnik kod Splita u četvrtak u 9,30 sati granična policija uhitila je 25-godišnjeg britanskog državljanina osumnjičenog za ubojstvo i pokušaj ubojstva sunarodnjaka ispred noćnog kluba na Zrću, izvijestili su danas iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Britanca su uhitili policijski službenici Postaje granične policije Split-Resnik.

Ubojstvo se dogodilo ispred noćnog kluba na plaži Zrće na otoku Pagu u srijedu rano ujutro kad se sukobilo više stranih državljana. U tom je sukobu ubijen 26-godišnji državljanin Velike Britanije, a još su dva ozlijeđena - jedan teže, drugi lakše.

U priopćenju MUP-a stoji da je tijekom kriminalističkog istraživanja, policija u u srijedu navečer saznala mogućeg počinitelja te utvrdila njegov puni identitet.

Zbog opasnosti od bijega za njim je raspisana potraga i o tome su obaviještene sve ustrojstvene jedinice policije i svi službujući policajci, s naglaskom na granične prijelaze i zračne luke.

25-godišnjak je uhićen prilikom izlazne granične kontrole u pokušaju napuštanja RH.

Tijekom dana bit će prepraćen na kriminalističko istraživanje u Policijsku postaju Novalja.

Kriminalističko istraživanje, u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom nastavlja se radi utvrđivanja drugih sudionika i svih ostalih okolnosti događaja, priopćio je MUP.

Britanac ranjen na Zrću više nije u životnoj opasnosti

Britanac (26) koji je nakon sukoba ispred noćnog kluba na plaži Zrće u Novalji u srijedu s teškim ozljedama primljen u Opću bolnicu Zadar više nije životno ugrožen, doznaje se u bolnici.

"Stanje teško ozlijeđenog muškarca poboljšano je, više nije životno ugrožen i iz jedinice intenzivnog liječenja u četvrtak oko podneva premješten je na odjel kirurgije", izjavio je za Hinu zamjenik ravnatelja zadarske bolnice Edi Karuc.

Muškarac je imao nekoliko ubodnih rana u gornjem dijelu tijela, opasnih po život. U sukobu skupine mladih Britanaca na Zrću jedan je muškarac bio lakše ozlijeđen, ali nije hospitaliziran. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:08