SVE VIŠE DETALJA

TKO JE BRITANAC LIKVIDIRAN NA ZRĆU 'Kraze' je imao velikih problema sa zakonom, u medijima se spominjao kao član bande koja je sijala strah po Londonu

 Luka Gerlanc / HANZA MEDIA, fACEBOOK

Još prije nego je u Hrvatskoj objavljen identitet ubijenog 26-godišnjaka u krvavom obračunu na Zrću, kolege iz engleskih medija špekulirali su s imenom Ugo Wilson, po nadimku Kraze.

Za osobu istog imena i prezimena čulo se po tamošnjim novinama i portalima tijekom 2013. godine.

Tada kao 21-godišnjak Wilson je bio dio dobro organizirane bande koja je upadala u lanac trgovina "Carphone Warehouse" u Londonu i oko britanske metropole, pljačkajući iz njih sve što im je došlo pod ruku, piše Slobodna Dalmacija.

Ipak, najdraži su im bili iPhoneovi i iPadovi, a čak nisu poštedjeli ni najmlađe mušterije koje su se tamo zatekle u pratnji roditelja. Tijekom suđenja detaljno je opisan šok koji su doživjeli najmlađi kupci.

- Članovi bande najčešće u trojkama upadali su u trgovinama, uzrokujući efekt "oluje" i panike kod zaposlenika i mušterija - opisano je tijekom suđenja.

Policiji u Londonu trebalo je skoro pola godine da ih razbije. Prethodno su od sredine 2012. do početka 2013. godine "odradili" ukupno 42 dućana. Ukupna šteta, što u ukradenim uređajima, što u porazbijanom inventaru i narušenom imidžu lanca, procjenjuje se na 500 tisuća funti (oko 4,5 milijuna kuna).

Najmlađi pljačkaš imao je samo 14 godina, a na koncu su pljačkaši osuđeni na ukupno 11 godina zatvora. Ugo Wilson dobio je 27 mjeseci iza rešetaka, što je bila druga kazna po težini. Jedino je gore prošao Jahreau Shepherd s četiri godine zatvora.

Policija u Londonu nakon uhićenja objavila je 2013. godine fotografije nekih istaknutijih članova skupine, među kojima je i Wilson Kraze. Jedina je razlika što tada nije nosio bradu.

Nedugo nakon ubojstva, na Facebooku su se pojavila prva sjećanja (RIP) na Uga Wilsona Krazea.

- Ne mogu vjerovati vijestima. Počivao u miru naš Kraze koji je nesretno umro na Hideout festivalu. Ne mogu vjerovati. Sve što ti je trebalo bio je jedan veliki odmor. I to se dogodilo. Odmaraj u savršenom miru u slatkim snovima. Svima ćeš nedostajati - napisala je na Twitteru jedna od njegovih prijateljica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:26