OKONČANO POSLOVANJE

Rijeka: Dilerska skupina za 9 kg heriona dobila 54 godine zatvora

 Željko Šop/CROPIX

RIJEKA - Sa ukupno 53 godine i 8 mjeseci zatvora okončala je u ponedjeljak na Županijskom sudu u Rijeci sutkinja Ika Šarić iscrpljujuće suđenje velikoj dilerskoj skupini na čelu s Riječaninom Ratkom Čorićem kojem je očekivano „izrekla“ i najveću kaznu od 7 godina i 3 mjeseca zatvora.

Činilo se da je Čorić znao što ga čeka, zapravo mu to i nije bilo teško pretpostaviti nakon što su riječki policajci 20. studenoga 2008. godine u njegovoj garaži na Trsatu pronašli čak 3,5 kilograma heroina, pa se prije suđenje pokušao nagoditi s tužiteljstvom.

Slutili su i ostali optuženi što ih očekuje i kao Čorić pristali priznati krivnju. No, sutkinja Šarić nakon što se poprilično namučila privesti raspravu kraju, odlučila je ipak „naplatiti“ svoj trud, odnosno njihov nezakoniti rad.

- Istina je da je Čorić priznao krivnju, ali je priznao kupoprodaju 5,5, a ne 9 kilograma heroina kako je to tvrdilo tužiteljstvo. Istina je da bi i tih 5,5 bilo teško dokazati. No, kada se izračuna prodaja 5,5 kilograma dolazi se do iznos od 2,2 milijuna kuna i to se ne smije zanemariti. Isto tako su priznali krivnju, ali nisu željeli odgovarati na pitanja - obrazlagala je svoju odluku sutkinja i rekla Čoriću da je s obzirom na mogućih čak 40 godina za takvo djelo, ovih 7 godina doista minimum minimuma.

Kao pripadnici organizirane skupine na kaznu od 5 godina zatvora osuđeni su Manuel Tomić, Ivica Bašić i Denis Jordan. Čak 6 godina dobili su Igor Petrović i Damir Alač, a 4,5 godina kurir Mateo Duka koji je heroin dopremio iz Zadra.

Ostali su „prošli“ s kaznama od 3,5 godine preko nekoliko mjeseci uvjetno do novčanih kazni od 10 dnevnih dohodaka. Svima je produljen pritvor, a ne treba zanemariti ni dio presude kojom Čorić mora platiti zarađenih 250 tisuća kuna, a ostali još 200 000 kuna zarađenih od dilanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 12:16