OSTAVIO OPROŠTAJNO PISMO

Rijeka: Ubojica i silovatelj starice Franko Valić (23) pokušao se ubiti u zatvoru

 Tea Cimaš/CROPIX

Franko Valić (23), koji ne pepravomoćno osuđen na 28 godina zatvora zbog silovanja i ubojstva svoje susjede od 73 godine u mjestu Podhum pored Rijeke, pokušao je 3. listopada počiniti samoubojstvo. Kako je potvrdila Uprava za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa , Valić se pokušao objesiti u zatvoru.

Priopćenje ravnatelja Branka Perana navodi samo inicijale, ali je iz njega vidljivo kako je Valić u 2:45 sati toga dana u riječkom zatvoru pokušao samoubojstvo vješanjem. Hitna pomoć ga zatim vozi u Klinički bolnički centar, a nakon toga je poslan u Zatvorsku bolnicu Zagreb.

Još se utvrđuje razlog samoubojstva, ali neslužbeno se doznaje kako je sutkinji riječkoga Županijskog suda Iki Škarić poslao pismo u kojem je ponovio svoju tvrdnju da je nevin te da više ne želi nikome tratiti vrijeme.

Valić je cijelo vrijeme suđenja, koje je prošle godine završilo njegovom osudom na 28 godina zatvora zbog ubojstva i silovanja, ponavljao kako je nevin te kako je dokaze protiv njega podmetnuo njegov otac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 01:48