PIJANA VOŽNJA

S puškom u gepeku vozio 5 kilometara u krivom smjeru

 Dragan Matić/CROPIX

ZAGREB - Tri teške prometne nesreće izazvao je vozač koje je sa ulaza Sveta Helena na autocesti Zagreb - Varaždin krenuo u prema Varažidnu pogrešnim smjerom. Kako smo doznali, 53-godišnji S.B. vozio se iz smjera Zagreba prema Varaždinu, došao je do naplatnih kućica na Svetoj Heleni, a onda se iz nepoznatih razloga okrenuo i krenuo nazad prema Zagrebu vozeći pogrešnom smjerom.

Unatoč gužvi i upozorenjima uspaničenih vozača S.B. za upravljačem Passata karavana nastavio je voziti autocestom u pogrešenom smjeru.

U automobilu suludog vozača policija je navodno pronašla pušku 'pumpericu' koju je zapljenila nakon nesreće. Izmjereno mu je 2,35 promila alkohola u krvi.

Prvu nesreću je izazvao na 80 kilometru te ceste, 500 metara nakon što je krenuo na suludu vožnju. Vozačica Forda Focusa u pokušaju da izbjegne vozilo koje joj je dolazilo u susret završila je na zaštitnoj ogradi autoceste, viseći iznad jarka dubokog nekoliko metara. Žena je prevezena u bolnici.

Izletio i spasio živu glavu

Nesreća nije zaustavila prijeteći Passat. Vozači koji su imali sreće izbjeći ga potvrdili su kako vozač nije reagirao na upozorenja, a nova nesreća se dogodila nekoliko stotina metara nakon prve. Vozač kamiona kojem je Passat jurio u susret uspio je izbjeći frontalni sudar i ostati na cesti, ali je vozač iza kamiona završio u jarku bez težih ozljeda.

- Kada sam ga vidio prvo što sam pomislio jest da moram sačuvati živu glavu - izjavio je 63-godišnji Tomo Poseuda koji je završio u jarku.

Putovanje suludog vozača završio je trećom, najtežom nesrećemo kod OMV-ove benzinske postaje. Passat se direktno zabio u kombi Renault Traffic. Prednji kraj oba vozila je u poptunosti uništen.

Vozača Passata hitna je prevezla u bolnicu, a liječnici se bore za njegov život, dok je vozač Renaultovog kombija odbio liječničku pomoć. Blijed i u šoku sjedio je kraj auto-ceste i čekao da prijatelj dođe po njega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:10