OBITELJSKA TRAGEDIJA

S. Brod: Dječak otišao na pecanje, pao i utopio se

Slavonski Brod: Dječak otišao na pecanje, pao i utopio se
Slavonski Brod, 300508.U rijeku Glogovicu nesavjesni pojedinac bacio je jednu rucnu bombu i 20 komada raznih vrsta streljiva.Foto: Zeljko Muzevic / EPEHA
 Zeljko Muzevic / EPEHA

SLAVONSKI BROD – Jučerašnji odlazak u ribolov po dvanaestogodišnjeg Alena Kantara iz Slavonskog Broda završio je kobno.

Dječak je u utorak oko 12,30 otišao na pecanje na kanal Glogovica koji prolazi kroz rubne dijelove grada, a kako do navečer nije došao kući obitelj je alarmirala policiju.

No, potraga je bila bezuspješna, a dječakovo tijelo pronašao oko 30-ak minuta iza ponoći stariji brat Goran i njihov bratić. Na tijelu nisu pronađene nikakve ozljede koje bi ukazivale na nasilnu smrt te se pretpostavlja da se dječak okliznuo i pao u Glogovicu i utopio. U stanu obitelji Kantar tuga i nevjerica. Majka Branka je samohrani roditelj i ne može povjerovati da joj Alana više nema.

– Otišao je u školu, a kako nije dolazio kući zabrinula sam se. Alarmirali smo policiju, a sin Goran (24) otišao ga je tražiti. Vratio se s najgorim vijestima – priča kroz suze Branka.

Stariji sin Goran kaže kako je Alana čekao do navečer, a potom ga je počeo tražiti kod prijatelja.

– Otišao sam kod ujaka, obilazio grad, a kada ga nisam pronašao krenuo sam ka Glogovici. Tražili smo ga bratić i ja po kanalu i, tu kod slapa, ugledao sam njegovo tijelo. Bratić je otišao po pomoć, a ja sam ostao sam s mrtvim bratom. Sve sam pokušao ne bi li ga oživio, ali pomoći nije bilo – kazuje Goran.

Inače, mali Alan nije znao plivati, a na obali su pronađena dva štapa za pecanje s priborom. U OŠ V. Nazor u kojoj je mali Alan pohađao 5. razred, kažu kako je bio milo dijete, dobar učenik i omiljen kod kolega. Ne mogu vjerovati da ga više nema.

Škola će organizirati prikupljanje pomoći kako bi barem s materijalne strane koliko toliko pomogla obitelji Kantar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 06:21