ISTRAGA SE NASTAVLJA

'SAMO SAM JE MALO BOCNULA' Nastavlja se istraga protiv Splićanke (44) koja je šakama i kuhinjskim nožem napala štićenicu Doma za nezbrinutu djecu

 
Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Istražni sudac splitskoga Županijskog suda odbio je žalbu 44-godišnje Splićanke kojom je tražila da se ne provodi istraga koja je protiv nje otvorena zbog sumnje da je pokušala nanijeti teške tjelesne ozljede 17-godišnjoj štićenici Doma za nezbrinutu djecu, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, u veljači ove godine ODO Split je pokrenuo istragu nakon prijave djevojke koja je prije toga pobjegla iz doma, da ju je 44-godišnjakinja u iznajmljenom stanu u Makarskoj nekoliko puta udarila šakom u glavu te da ju je kuhinjskim nožem ubola u bedro.

U svojoj obrani 44-godišnjakinja je kazala da je točno da je ‘otvorenim dlanom udarila dijete, ali da nije imala namjeru ozlijediti je’. Rekla je da ju je pozvala u svoju kuću jer se nad njom sažalila zbog teške obiteljske situacije, a da se onda na nju ljutila jer se 17-godišnjakinja nije držala dogovora oko povratka kući. Navela je da se iskreno kaje i djetetu duboko ispričava te da ju je samo ‘malo bocnula’, da ima jaku ruku i da je i njezina majka to njoj radila.

– Nakon pregleda cjelokupnog spisa i razmatranja žalbe okrivljene, ovaj sud nalazi da do sada prikupljeni dokazi i podaci upućuju na dovoljan stupanj osnovane sumnje o počinjenju predmetnog kaznenog djela i počinitelja. Osnovana sumnja proizlazi već iz priznanja okrivljene, čemu u prilog idu i prikupljeni dokazi – navodi se, među ostalim, u rješenju suca istrage splitskoga Županijskog suda, piše Slobodna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:10