NASILJE U OBITELJI

'UBIT ĆU TE!' Nastavnik tjelesnog iz Zagreba prijetio majci, prije desetak godina dobio je otkaz u školi jer je pijan ošamario učenika šestog razreda

 
Ilustracija
 Damir Krajač / CROPIX

Usponi i padovi 62-godišnjeg bivšeg nastavnika tjelesnog odgoja Z. G. iz Zagreba dobili su novi nastavak.

Naime, nakon što je prije desetak godina u jednoj osnovnoj školi u okolici metropole pod utjecajem alkohola ošamario učenika šestog razreda i potom dobio otkaz, odvikavanje od alkohola očito mu ne polazi za rukom.

On je, ako je suditi prema optužnom prijedlogu PU zagrebačke, 13. srpnja ove godine oko 12.50 sati u stanu u Zagrebu počinio obiteljsko nasilje. Sa 2,09 promila alkohola u krvi, okomio se na 85-godišnju majku, koju je, među ostalim, vrijeđao i riječima: “Pas mater, sad ćeš vidjeti, ubit ću te!”

Navedeno ponašanje je, prema mišljenju suda, majci povrijedilo dostojanstvo te izazvalo osjećaj uznemirenosti, a jezive krike u pomoć, dok je nesretna umirovljenica sina pokušavala smiriti riječima, prekinuli su susjedi koji su digli policiju na noge.

Zbog psihičkog nasilja u obitelji na štetu osobe starije životne dobi, zagrebački Općinski prekršajni sud tog je posrnulog nastavnika osudio na 30 dana zatvora. Budući da je dva dana proveo u pritvoru, morat će odslužiti 28 dana, ali samo ako se u idućih godinu dana opet ogriješi o zakon.

Iako je predloženo da mu se izrekne zaštitna mjera liječenja ovisnosti o alkoholu, sud mu je nije odredio jer je “vezan uz majku te joj pomaže u nabavkama s obzirom na to da je riječ o teško pokretnoj osobi visoke životne dobi”. Presuda je odmah postala pravomoćna jer su se obje strane odrekle prava na žalbu.

Podsjetimo, navedeni nastavnik došao je u fokus medija prije desetak godina, kada se u školu, gdje je tada radio, pojavio pijan. I nije mu bilo prvi put jer je godinama imao ozbiljnih problema s alkoholom, zbog kojih su mu u školi u nekoliko navrata bili već prijetili otkazom.

Tog dana kad si je zapečatio karijeru u školi, ošamario je jednog učenika, a policija je intervenirala jer se ubrzo sukobio s bratom ošamarenog koji je nastavnika udario šakom u glavu. Neke od bivših učenica naknadno su se, tijekom izbijanja skandala, okuražile i rekle da ih je nastavnik, dok je vodio satove tjelesnog, pipkao, međutim, škola se ogradila tvrdeći da o tome ne zna ništa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 16:07