IZGLEDALA JE BRIŽNO

Socijalni radnik ministrici Opačić: 'Stvarno nisam imao pojma da se majka i kćeri prostituiraju'

KARLOVAC - Socijalni radnik M.Ć. koji je tri godine skrbio o obitelji iz jednog ličkog mjesta u kojoj je majka podvodila vlastite dvije kćeri u utorak je podnio izvješće o slučaju Ministarstvu socijalne politike i mladih, točno 24 sata nakon što mu je to naložila resorna ministrica Milanka Opačić.

Doznajemo da je izvješće supotpisala i voditeljica županijskog Ureda centra za socijalnu skrb. Zbog tajnosti postupka nemoguće je dobiti uvid u njegovo obrazloženje slučaja, no doznajemo da ono nije bitno drugačije izjavi koju je socijalni radnik M.Ć. dao u nedjelju za Jutarnji list , gdje je naveo da nije znao da se takve stvari događaju kod ove obitelji. Potvrdio je da ih nije pretjerano obilazio, jer nije imao vremena, a kada bi i došao, majka je izgledala brižno prema svojoj djeci.

Lički krug strave: Policija će tražiti muškarce koji su iskorištavali djecu!

Doznajemo da se u Ministarstvu svoju istragu neće okončati samo na izvješću socijalnog radnika, već u srijedu u jutro na mjesto događaja dolazi inspekcija Ministarstva, a također će zatražiti o očitovanje MUP-a o istrazi.

Podsjetimo, sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu majku je pritvorio pod sumnjom da je četiri godine s više osoba dogovarala pružanje seksualnih usluga za određene novčane iznose, a te usluge pružale su njezine dvije kćeri.

Članak Kaznenog zakona na koji se poziva Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu kaže da će se onaj “tko radi zarade organizira ili omogući drugoj osobi pružanje seksualnih usluga, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do tri godine”, a ako je “kazneno djelo počinjeno s djetetom, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od najmanje pet”.

Za jednu kćer tako majci prijeti kazna zatvora do tri godine zatvora, a zbog druge, koja je dijete, zatvor od najmanje pet godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 05:49