POZNATA NASILNICA

Socijalnoj radnici stavila nož pod vrat i vikala 'Ubit ću te!'

Dragica Elez (34) već je čuvena po svom nasilničkom ponašanju. Prije ovoga je pucala na specijalce te izbola prodavačicu u dućanu
 Paun Paunović/CROPIX

Opasna žena, 34-godišnja Dragica Elez, već čuvena po svom nasilnom ponašanju u četvrtak ujutro u Centru za socijalnu skrb u Kaštelima opet je ugrozila jedan ljudski život. Ovoga puta zatočila je djelatnicu Slavicu Peljić. Stavila joj je nož pod grkljan i zaprijetila „Ubit ću te“.

Policajci su uspjeli umiriti neuračunjivu Dragicu i odvesti u postaju na obradu, a za razliku od njenih prijašnjih žrtava, socijalnu radnicu prošla je neozljeđeno, ali je zbog pretrpljenog šoka odvezena je u bolnicu.

Kaštela su već navikla na ispade svoje sugrađanke koja je svoje krvave aktivnosti započela pred desetak godina kada je mesarskom sjekirom navalila, ali i ozlijedila svoga muža po glavi, a policajcu umalo odsjekla prst.

Dvije godine kasnije, naljutila se na nesretnog supruga koji joj nije dopustio gledati TV emisiju u kojoj je gostovala njena zatvorska cimerica Vedrana Kalebić, udovica kralja heroina Željka Kalebića. Iznervirana Dragica uzela je pištolj kojeg nije spustila ni kad su specijalci okružili kuću, već je dapače, na njih ispalila više od 12 metaka. Nije je umirio ni suzavac ubačen kroz prozor, već je skočila s četiri metra visine, pobjegla i sakrila se. Ipak je uhvaćena i privedena.

Zadnji veći Dragičin izgred dogodio se 2006. kada je opljačkala dućan Ribola. Nakon što je na blagajnu stigla s litrom mlijeka, zgrabila je blagajnicu, ubola je nožem u prsa i ispraznila kasu.

Opaka Dragica, nakon brojnih okršaja razvela se od svog supruga i vratila svoje djevojačko prezime Bašić. Koliko god Dragica opasna za okolinu bila, njeno agresivno ponašanje čak je benigno u odnosu na njenog mlađeg brata, višestrukog ubojicu Antu Bašića koji je zaslužio nadimak Zvir. Pred dvije godine priredio je jezivi krvavi pir u Kaštelanskoj zagori.

U mjestu Trolokve mrtav pijan metalnom šipkom zatukao je Jozu Stojaka (68) iz Primorskog Doca, gotovo nasmrt premlatio susjeda Nikolu Kesića i na kraju šipkom presudio čak i svom ocu Frani. Osuđen je na 24 godine zatvora.

Mladi ubojica “impresivan” dosje počeo je kolekcionirati još kao 16-godišnjak. 'Zaradio' je prvu kaznenu prijavu zbog krađe, a potom su se samo redale teške krađe, prijevare, nedopušteno držanje oružja. Evidentiran je desetak puta. Tri je puta u bijesu palio automobile, a jednom je prigodom zbunjenim policajcima rekao kako je morao zapaliti auto, jer ga je iživcirao loš rad motora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 18:44