BIVŠI BOKSAČ I POLITIČAR

SUD ODBIO OBJE ŽALBE DAMIRA ŠKARE, OSTAJE U PRITVORU 'Poznaje svjedoke, zna gdje žive pa i dalje postoji opasnost da bi na njih mogao utjecati'

 
Privođenje Damira Škare
 Srđan Vrančić / CROPIX

Izvanraspravno vijeće velikogoričkog Županijskog suda odbilo je jutros obje žalbe Damira Škare, sada već bivšeg predsjednika AK Siget - i onu na rješenje o provođenju istrage i o određivanju jednomjesečnog istražnog zatvora zbog silovanja 10. kolovoza i spolnog uznemiravanja svoje bivše tajnice u prostorijama kluba u Sigetu dva mjeseca ranije.

Potvrdio nam je to sudac Ante Zeljko, glasnogovornik velikogoričkog Županijskog suda.

- Obrana je tvrdila kako samo iz iskaza žrtve nema dovoljno sumnje da bi Damir Škaro počinio kazneno djelo silovanja koje mu se stavlja na teret. Međutim, vijeće je smatralo da je u ovoj fazi istrage i iskaz žrtve, ali i iskaz liječnice koja je prijavila silovanje dovoljan za sumnju i odbacilo je njegovu žalbu. Nakon pravomoćnosti rješenja o provođenju istrage ispitat će se svi predloženi svjedoci - rekao nam je sudac Zeljko.

Kad je pak riječ o žalbi na određivanje istražnog zatvora koji je Škari određen zbog mogućnosti ponavljanja djela i utjecaja na svjedoka, i ta mu je žalba odbijena. Iako je Škaro nedavno podnio ostavku i više ne obavlja nikakve upravljačke funkcije u AK Siget, a razriješen je i dužnosti člana Upravnog odbora u HAK-u, izvanraspravno vijeće smatralo je kako to nije odlučno da bi mu se ukinuo pritvor.

- On poznaje svjedoke, zna gdje žive, a jedan od svjedoka je i čovjek koji je trebao posredovati između žrtve i Škare u davanju 80.000 eura žrtvi za šutnju, pa i dalje postoji opasnost da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke - rekao nam je sudac Ante Zeljko.

Damir Škaro uhićen je 4. rujna pri povratku iz BiH s godišnjeg odmora na graničnom prijelazu Stara Gradiška nakon što je za njim bila raspisana potraga nakon prijave za silovanje tajnice AK Siget. Žrtva je u međuvremenu o Škarinu spolnom zlostavljanju govorila za emisiju "Provjereno" Nove TV. Bivši olimpijac, bivši saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik AK Siget tvrdio je kako mu je sve namješteno i negirao je da je silovao bivšu djelatnicu AK Siget.

U međuvremenu je i HDZ na prijedlog njegova temeljnog ogranka pokrenuo protiv Škare stegovni postupak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:46