NEPRAVOMOĆNO

SUDSKI EPILOG ŽESTOKOG ESTRADNOG SUKOBA NEKADAŠNJIH DOBRIH PRIJATELJA Nikša Bratoš dobio tužbu za klevetu protiv šefa Croatia Recordsa

S lijeva na desno: Želimir Babogredac, Dražen Žerić Žera i Nikša Bratoš
 Ranko Šuvar / Hanza Media

Prvi čovjek Croatia Recordsa Želimir Babogredac mora uplatiti u državni proračun 50.000 kuna jer je u intervjuu danom Slobodnoj Dalmaciji oklevetao Nikšu Bratoša, predsjednika Hrvatske glazbene unije. Nepravomoćna je to presuda Općinskog kaznenog suda u Zagrebu prema kojoj je Babogredac kažnjen s 50 dnevnih dohodaka.

Ta visina kazne mu je 'drapnuta' nakon što je u sudnici, na zahtjev sutkinje, pozvan da dodatno pojasni što sve ima u svome vlasništvu jer je na početku suđenja, uz činjenicu da prima 21.000 kuna plaće, naveo skromnije generalije od pravog stanja stvari.

- Ostajem kod svoje obrane koju sam dao u srpnju 2016. te u studenom 2017. Nikoga nisam oklevetao niti mi je to bila namjera. A pod materijalnom i kaznenom odgovornošću ističem da sam tijekom dvije i pol godine, koliko se vodi ovaj postupak, odgovarao na sva pitanja. Vezano za taj financijski izvadak iz sudskog registra za tvrtke Croatia records, Autor, CRMP i Rockoko mogu reći da se radi o udjelima u kompanijama i odnosi se na broj dionica, pri čemu je dobit iz svih društava bila uložena u društva, a sebi nisam isplatio nikakvu dobit. Zadnjih 7 do 10 godina moj glazbeni studio ne radi tj. u njemu nitko ne snima – pojašnjavao je Babogredac.

Na upit sutkinje zašto nije spomenuo vlasništvo nad tim trgovačkim društvima i da li udio u tim tvrtkama općenito predstavlja imovinu, Babogredac je odgovorio da su “dionice CR-a u trenutku davanja tih podataka bile u založnom pravu Hypo banke i da dionice nominalne vrijednosti 15 milijuna kuna toliko i ne moraju vrijediti".

- Krajem prošle godine imao sam dvije ostavinske rasprave i tada sam naslijedio Audi star 20 godina i kuću u Slavoniji – precizirao je na kraju Babogredac detalje svoje nove imovine.

U slučaju da po pravomoćnosti ne uplati novac u proračun, bit će ovršen, a ako ni ovrha ne bude sprovedena, 'prijeti' mu rad za opće dobro. Ujedno, sud je odlučio i da se na portalu Slobodne Dalmacije dva mjeseca od pravomoćnosti, o Babogredčevu trošku objavi presuda.

Podsjetimo, povod Bratoševoj privatnoj tužbi za klevetu bio je intervju koji je Babogredac dao Slobodnoj Dalmaciji, a u kojem je između ostaloga Bratoša prozvao kao čovjeka koji sa svojim timom preko HRT-a godinama na muljažama i ucjenama diže ogroman novac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:12