PREOKRET NA PLITVICAMA

Sumnjaju da je izbodena žena zapravo ubojica

Istražitelji su sigurni da je ubojica netko iz sela, a kada je napadnuta druga žrtva, Dražena Grđan, niti jedan od tri psa u susjedstvu nije zalajao. nekoliko je mještana podvrgnuto poligrafskim ispitivanjima
Plitvicka Jezera, 170110.Napad manijaka na Drazenu Grdjan.Tri dana nakon sto je nepoznati ubojica na smrt nozem izbo 69-godisnju Stanku Hinic u selu Rudanovac, mozda isti manijak napao je njezinu susjedu Drazenu Grdjan (41) te je u dvoristu njezine kuce pretukao i izbo ostrim predmetom nalik silu po ledjima i nogama. Na slici: Drazena pokazuje ozlijede.Foto: Mario Pusic / CROPIX
 Mario Pušić / CROPIX

PLITVIČKA JEZERA - Ličko-senjski policajci uvjereni su da je pitanje dana kada će rasvijetliti ubojstvo Stanke Hinić (69), zločin koji je prije desetak dana potresao Rudanovac, pitomo ličko selo naslonjeno na Plitvička Jezera.

Iz izvora bliskog istrazi doznali smo da je policija gotovo potpuo isključila mogućnost da je dobrostojeću staricu Stanku nožem ubila te dva dana kasnije šilom napala njezinu susjedu Draženu Grđan (41) ista, treća osoba.

Štoviše, u vrlo uzak krug od nekoliko osumnjičenika za ubojstvo Stanke Hinić svrstana je upravo - napadnuta Dražena Grđan. Tko je doista odgovoran za brutalni atak na bespomoćnu i usamljenu ženu, kako tvrde policijski izvori, otkrit će se vrlo vjerojatno idućeg tjedna, kada se završe forenzička ispitivanja u Centru Ivan Vučetić u Zagrebu.

Dobro poznavao navike

U međuvremenu nekoliko je mještana podvrgnuto poligrafskim ispitivanjima, a dali su i uzorke krvi na testiranja, ali ne zato što su potencijalni ubojice, nego kako bi se eliminirali sa šireg popisa mogućih zločinaca.

Pretpostavlja se da bi motiv ubojice mogao biti koristoljublje jer je pokojna Stanka imala solidne mjesečne prihode primajući mirovinu pokojnog supruga, a tijekom sezone zarađivala je iznajmljujući sobe turistima.

Gotovo je sigurno da je ubojica netko od mještana jer je dobro poznavao selo, ali i navike žitelja, a kao vjerojatni motiv spominje se koristoljublje.

Tragovi poput šila

S drugom žrtvom, Draženom Grđan, razgovarali smo samo deset sati nakon što joj je, kako je tvrdila, mlađa muška maskirana osoba u kasnu subotnju večer zadala nekoliko desetaka plitkih uboda predmetom koji ostavlja tragove poput šila.

Ostavljala je dojam duboko traumatizirane osobe te se jedva pomicala na krevetu u spavaćoj sobi.

Suznih očiju pričala je kako joj je napadač prišao s leđa, povukao je za kosu, izbo i potom hitro pobjegao preko susjedove ograde.

Nije prepoznala napadača

Niti jedan od tri psa u krugu pedesetak metara nije lavežom upozorio da se netko nepoznat možda mota oko kuće.

Tijekom razgovora bila je uvjerena da ju je napao isti čovjek koji je dva dana ranije ubio njezinu susjedu: - A tko bi drugi - rekla je tada.

Na pitanje bili napadača mogla prepoznati bila je odlučna i rekla: - Ne, bila je noć, a on je bio maskiran!

Odmah nakon prijave drugog napada policija nije mogla isključiti povezanost dvaju kaznenih djela, ali je, tragajući za napadačem, usporedo istraživala i vjerodostojnost prijaviteljice.

Prva i druga žrtva usko su povezane

Intenzivno radimo na rasvjetljavanju ovog kaznenog djela i uvjereni smo da ćemo ga vrlo skoro riješiti - rekao je načelnik PU ličko-senjske Željko Jurković.

Na novinarsko pitanje povezuje li se ubojstvo Stanke Hinić s ranjavanjem Dražene Grđan, Jurković je odgovorio da policija ima indicije da su te dvije osobe usko povezane s kaznenim dijelom ubojstva. Kako i na koji način nije želio reći dok se ne okončaju sve istražne radnje. ( Ž. P./EPEHA)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 00:35