TJEDAN DANA TRAJE POTRAGA

SUPRUGA NESTALOG DARIJA PLENČE 'Mislim da je nad njim napravljen nekakav zločin. Policija je bila u stanu njegovog oca, uočili su jedan sitni detalj'

 Privatni album

Punih tjedan dana traje potraga za Darijem Plenčom (62), bivšim urednikom tjednika Arena i Gloria koji se pod nerazjašnjenim okolnostima udaljio s adrese stanovanja u zagrebačkoj Bužanovoj ulici. U trenutku nestanka na sebi je imao tamno plavu jaknu, plave traperice, crnu šilt kapu i crne rukavice. Njegova supruga Žarka 'okrenula' je sve moguće brojeve telefona, a najviše se pouzdaje u zagrebačku policiju s kojom je svakodnevno u kontaktu. No konkretnih informacija, osim niza sumnji, o Dariju Plenči nema.


- Stekla sam dojam da je nad njim napravljen nekakav zločin. Njegov mobitel zadnji je puta lociran na području Novog Zagreba, točnije u Zapruđu, a u tom naselju Darijev otac ima stan. Ono subotnje jutro na dan nestanka popili smo kavu ujutro. Ja sam otišla na plac, a kad sam se vratila kući nisam ga zatekla. Čuli smo se u 9.28 sati te mi je rekao da je otišao kupiti cigarete i malo prošetati. Njegov otac kod nas je bio na njezi tri mjeseca, a dva dana poslije trebao se vratiti u svoj stan u Zapruđe. Supruga sam opet zvala oko 10.20, ali mobitel mu je bio nedostupan.

Takvo ponašanje nije uobičajeno kod njega jer uvijek međusobno znamo za svaki korak ali i jer nikad ne izlazi s praznom baterijom. U 14 sati sam prijavila nestanak i paralelno smo zvali bolnice, sve prijatelje... ali ništa – ispričala je za Jutarnji list Žarka Plenča koja je po Novom Zagrebu oblijepila plakate sa suprugovom slikom obzirom da je tamo zadnji puta lociran njegov mobitel. Policija je otišla i do stana u vlasništvu oca nestalog, ali u njemu nisu zatekli nikog nego je uočen jedan sitni detalj.


-U stanu s policijom na Meštrovićevom trgu bili su susjed iz Bužanove i nećak. Na vratima između vrata i štoka uočen je jedan je jedan predmet o kojem ne bih dok potraga traje. Je li to koristan trag o nekom kaznenom djelu? Policija mi je rekla da i tu opciju provjeravaju. Zgrada u Zapruđu u kojoj je stan moga svekra dolaze sumnjive osobe koje se okupljaju u zajedničkim prostorijama ulaza i svi su stanari zbog toga zabrinuti baš kao i zbog činjenice da je ulaz prepun podstanara o kojima nitko ništa ne zna – zabrinuto još dodaje supruga nestalog Plenče napominjući da “on nije imao nikakvih problema”. Svaku informaciju koja do nje dođe, odmah proslijedi policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:39