NEZGODA PRI PRETAKANJU

TEŠKO SE OPEKLI U KRAĐI Priključili se na produktovod, ukrali gorivo pa im sve eksplodiralo u garaži

Caginec,120714.U petak oko 20 sati doslo je doeksplozije kod naftovoda u mjestu Caginec.Foto: Darko Tomas / CROPIX
 Darko Tomaš / CROPIX

IVANIĆ GRAD - Krađa veće količine niskooktanskog benzina, a potom i pretakanje u privatnoj garaži u Zagrebačkoj ulici u mjestu Caginec na području Ivanić Grada u petak navečer, na kraju je skupo koštala dvojicu prijatelja jer osim što je jedan teško opečen, obojica su zaradila i kaznene prijave.

Kako doznajemo, dvojica prijatelja Siniša K. (33) i Dragan P. (35) došli su na ideju da ukradu i preprodaju niskooktanski benzin. Policija je utvrdila da su se neovlašteno priključili na lokalni produktovod i ispuštali naftni derivat pod okriljem noći.

Potom su ukradeni plijen odvezli u garažu 35-godišnjeg Dragana u obližnjem Cagincu gdje je tijekom operacije pretakanja došlo do stravične eksplozije smjese plina i požara drvene garaže. Vlasnik objekta je, naime, u jednom trenutku upalio automobil te je pukim slučajem prošao neozlijeđen, za razliku od njegovog dvije godine mlađeg prijatelja koji je u konačnici u teškom stanju sa stravičnim opeklinama hospitaliziran u Klinici za traumatologiju.

Materijalna šteta od požara i krađe još uvijek nije utvrđena, a 35-godišnji vlasnik garaže je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Njegovog opečenog prijatelja, kad se oporavi, čeka ista procedura ali će kazneno odgovarati zbog krađe.

Inače, obojica su od ranije kazneno evidentirana zbog imovinskih delikata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:47