PODEBLJI DOSJE

Tko je uhićeni BBB-ovac kojeg traži Grčka: Uz povike ‘Dinamo Zagreb‘ pretukao prolaznike, vozio pijan, divljao…

Određen mu je istražni zatvor do odluke suda o predaji gračkim vlastima
 Goran Mehkek/Cropix

Među članovima navijačke skupine Bad Blue Boys koji su zbog kobnih nereda u Ateni pred utakmicu AEK-a i Dinama iz Zagreba uhićeni temeljem Europskog uhidbenog naloga iz Grčke našao se 28-godišnjak podebljeg dosjea, piše N1 Televizija.

Mladiću je određen istražni zatvor do odluke suda o predaji gračkim vlastima. U Grčkoj ga čeka istraga zbog članstva u kriminalnoj grupaciji, paleži i sudjelovanja u tučnjavi.

Istražni mu je zatvor određen zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Dvadesetosmogodišnjak je s trojicom prijatelja u veljači 2014. u kasnim noćnim satima napao dvojicu prolaznika. Njih su četvorica prišla dvojici muškaraca koji su izašli iz jednog kafića, srušila ih na tlo te udarala rukama i nogama. Dok je trajao napad, vikali su “Bad Blue Boys, Dinamo Zagreb”. Iako je jedan od napadnutih muškaraca rekao da je od udaraca izgubio svijest policija je BBB-e prijavila samo za remećenje javnog reda i mira. U konačnici, kažnjeni su novčanim kaznama.

Mladić je u veljači 2018. nogom oštetio jedan parkirani automobil, za što je osuđen na uvjetnu kaznu, piše N1 Televizija.

Bio je osuđen i jer je u siječnju 2019. pijan skrivio prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba ozlijeđena. Osuđen je za izazivanje nesreće, a sud mu je naredio i da osiguravajućem društvu koje je podmirilo nastalu štetu nadoknadi gotovo sedam i pol tisuća eura.

Uz spomenutog, Još je jedan BBB-ovac kojeg traži Grčka zadržan u istražnom zatvoru, dok su dvojici određene mjere opreza - zabrana napuštanja prebivališta i obveza javljana policiji. Osim toga, oduzete su im putne isprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. studeni 2023 05:40