MJESTO ZAVIJENO U CRNO

TRAGEDIJA U VELIKOJ PISANICI PORED BJELOVARA Muškarac zapalio imanje pa počinio samoubojstvo: Naš Milan bio je fin čovjek, ali muku je mučio s hranom

Ilustracija
 CROPIX

Od nedjelje kasno navečer u Velikoj Pisanici u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji susjedi bruje o požaru i samoubojstvu koje je pogodilo cijelo mjesto. Njihov susjed Milan M. (64) pronađen je mrtav u dvorištu svoje kuće.

Policijskim očevidom utvrđeno je kako je nesretni 64-godišnjak počinio samoubojstvo vatrenim oružjem, a da je prije toga izazvao požar u dvorištu, točnije u sjeniku te u kući.

Vatrena stihija, kako je pokazao očevid, izbila je prvo u peći na drva smještenoj u kuhinji. Potom se Milan M. preselio u dvorište gdje je kod sjenika izazvao požar tako da se vatra proširila na sve ostalo. U potpunosti su izgorjeli traktor, elevator, gumenjak, traktorski priključci, oko 10 kubnih metra sijena te cijelo krovište s pokrovom. U kući su, pak, oštećena fotelja i zidovi, a daljnje širenje požara promptno su spriječili članovi lokalnog DVD-a.

Prema pričanjima susjeda s kojima smo razgovarali, tragično preminuli muškarac u kući je živio sam, a svi ga pamte kao dobrog i povučenog.

- Milan je bio fin čovjek i uvijek bi pozdravio. Tijekom života bavio se poljoprivredom. No, iskreno, mučio je muku s hranom. Nije je naprosto imao, a iako smo mu mi u selu znali nuditi novac, on je tu pomoć odbijao - ispričala je pod vidnim dojmom za Jutarnji list mještanka Velike Pisanice.

Prema policijskom izvješću, drugi ljudski životi nisu bili ugroženi unatoč rasplamsaloj vatri, a materijalna šteta procijenjena je na oko 250 tisuća kuna.

Po nalogu bjelovarskog Županijskog državnog odvjetništva njegovo tijelo prevezeno je na odjel patologije Opće bolnice Bjelovar gdje će biti obavljena obdukcija. Što je točno "natjeralo" 64-godišnjaka da digne ruku na sebe, nije poznato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 03:07