EKSPLOZIJA

'U šoku smo! Eksplodiralo je suprugu točno iznad glave...'

 CROPIX

- Suprug i ja smo šokirani. Pa netko nam je postavio bombu točno u ćošak na prozor sobe. Pravo je čudo da nismo ozlijeđeni. To mora da je bila zabuna. Uvjereni smo, zapravo, da se nepoznati bombaš zabunio. Mi smo obitelj kojoj nitko nikada nije prijetio. Nikome ne smetamo. Nismo čak ni svjesni da bismo bilo kome mogli biti na meti. Ne živimo na način da smetamo drugima - rekla je za Jutarnji list ogorčena 55-godišnja Z. G. H, praktičarka Tesla metamorfoze i terapeutkinja društva iscjelitelja Zdenka Domančića.

U njezino je dvorište, točnije na sam rub prozora stana, u utorak oko 3.30 sati postavljena zasad još uvijek nepoznata eksplozivna naprava. Od jačine detonacije, koja je uznemirila cijelu zaprešićku Ulicu Ivana Vencla, oštećeni su prozori njezina prizemnog stana, ulazna vrata, nadstrešnica, a i kombi je pretrpio manja oštećenja. Ukupna šteta? Nemjerljiva u odnosu na posijani strah i nelagodu.

Jeziva poruka

Uvjerena da je riječ o zabuni, 55-godišnja Z.G.H. naglašava činjenicu da su sa svima u susjedstvu, u kojem žive suprug i ona punih 20 godina, u dobrim odnosima.

- Kad je eksplodiralo, prvo što sam pomislila je da je grunuo plinski bojler. Zamislite, eksplodiralo je mome mužu iznad glave gdje spava. Krhotina stakla je bilo posvuda i puka je sreća da nije ozlijeđen. Toliko smo se preplašili da nismo odmah pogledali kroz prozor bježi li netko. Ne znam je li počinitelj došao pješice ili je pobjegao autom. Kad se to dogodilo, mi smo spavali snom pravednika. A s obzirom na to da nemamo neprijatelje te sam uvjerena da je počinitelj pogriješio metu, spavat ćemo i dalje mirno - otkriva nam još Z. G. H. Od trenutka detonacije pa do dolaska policije prošlo je, prisjeća se, vrlo malo vremena. No njoj su se ti trenuci neizvjesnosti, činili čitava vječnost.

- Istražitelji su temeljito odradili očevid. Sve su pregledali, sve ispitali koga su god našli. Mi u zgradi nemamo videonadzor, a mislim da ga nema ni većina okolnih obiteljskih kuća u ulici, no vjerujemo da će se počinitelj otkriti. Strašno da je da se na ovakav način obračunava s ljudima - zaključuje prestravljena Z. G. H.

Vezano, pak, za poslovne aktivnosti nje i supruga mogu li se, eventualno, povezati s jezivom porukom koju je odaslao nepoznati bombaš, Z. G. H. odbacuje sumnje ponavljajući opet da nikome ništa nažao nisu učinili. Ono što se da iščitati iz sudskog registra, Z. G. H. ujedno vodi tvrtku Aspera u kojoj je neko vrijeme vodstvenu palicu imao Vjekoslav Mrakovčić, koji je svojedobno obnašao u moru poslovnih funkcija i onu predsjednika NO-a Hrvatske lutrije.

Pomogla mnogima

Krije li se bombastično upozorenje poremećenog počinitelja u poslovanju njezine tvrtke ili u aktivnostima iz bioenergijske domene ili, pak, doista, kako tvrdi, ovaj napad nema veze s njezinom obitelji, pokazat će istraga. Ono što je, međutim, poznato o njezinu učitelju Zdenku Domančiću koji bioenergijom iscjeljuje ljude te obučava mlade bioenergetičare, jest da mu je u Hrvatskoj od 1984. zabranjeno liječenje bioenergijom. Pa se taj rođeni Ugljanin preselio u Sloveniju, na Bled, gdje ga pacijenti iz cijeloga svijeta i dalje neumorno posjećuju. Jer on je za njih prorok, vidovnjak...

Susjedi u ulici zgroženi su samom činjenicom da im ulicom kruže bombaši.

- Pitali su nas sve redom jesmo li vidjeli kakav auto, čuli kakvu buku prije i poslije eksplozije. Nažalost, nitko ništa nije vidio. A kad je eksplodiralo, na njihovu autu se upalio alarm pa je još sve dramatičnije izgledalo i zvučalo. Oni su, inače, divni ljudi, a ona je svojim bioterapijom, vjerujte, pomogla mnogim ljudima. I to nisu floskule - govori nam susjed.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:30