OPASNI ZAVOJ

U sudaru s teretnjakom poginuo Zadranin

Od početka ove godine ovo je već 18 žrtva na zadarskim cestama, a samo na ovom dijelu zadnjih su godina poginule još dvije osobe
Zadar, 281009.Teska prometna nesreca digodila se u ulici Hrvatskog sabora na zadarskom predjelu Bilom brigu. Smrtno je stradao vozac osobnog automobila marke Ford (ZD 644 - F), od udarca slepera marke MAN (ZD 716 DP ).Policija na mjestu nesrece jos vrsi uvidjaj, te su ostali podaci jos nedostupni.Foto: Jure Miskovic / CROPIX
 Jure Mišković / CROPIX

ZADAR - U sudaru s teretnjakom na zadarskoj zaobilaznici, u srijedu ujutro poginuo je Borislav Vunić (65) iz Zadra, a njegova supruga Dinka Vunić (71) teško je ozlijeđena i prevezena u zadarsku Opću bolnicu. S teškim ozljedama glave i prsnog koša, hospitalizirana je na Odjelu neurokirurgije, gdje se, prema riječima liječnika, nalazi izvan životne opasnosti.

Zadarski supružnici stradali su u Ford mondeu zadarskih registracija nakon što su oduzeli prednost prolaska teretnjaku uključujući se u promet sa sporedne na glavnu cestu.

Nakon što se sa sporedne ulice Put Biliga uključio na glavnu cestu Hrvatskog sabora skrećući ulijevo, Ford mondeo u kojem su se nalazili Borislav i Dinka Vunić, oduzeo je prednost prolaska teretnom vozilu marke Man koji je dolazio iz smjera jugozapada prema sjeveroistoku. Zahvativši vozačevu stranu teretnjak je Ford mondeo odbacio na suprotni prometni trak, a u stravičnom udaru Borislav Vunić izgubio je život na licu mjesta, dok je vozač teretnjaka zadarskih registracija Ante Gulan (40) u nesreći prošao bez ozljeda.

Tijekom očevida i uklanjanja vozila s ceste, ulica Hrvatskog sabora je bila zatvorena za sav promet.

Od početka ove godine ovo je već 18 žrtva na zadarskim cestama, a samo na ovom dijelu zadnjih su godina poginule još dvije osobe. Prometne su se nesreće dogodile na iznimno opasnom zavoju te državne ceste koji se u tom dijelu naglo spušta zbog čega dolazi do naglog ubrzanja vozila. Iako su tada neki od građana tog dijela Zadra tražili da se duž ulice Hrvatskog sabora postavi odgovarajuća prometna signalizacija, dosad po tom pitanju nije ništa konkretno učinjeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:27