STRAVA KOD OKUČANA

U teškoj prometnoj nesreći poginule dvije djevojčice

Audi A6 je sletio s autoceste, pokupio tri prometna znaka te udario u betonski stup. Poginule su dvije djevojčice K. S. (13) i D. S. (14) dok su njihovi roditelji teško ozlijeđeni i nalaze se u novogradiškoj bolnici
 Danijel Soldo/CROPIX

SLAVONSKI BROD/OKUČANI – Dvije djevojčice u dobi od 13 i 15 godina poginule su, a njihovi roditelji teško su ozlijeđeni u prometnoj nesreći koja se jutros oko 6 sati dogodila na autocesti kod čvorišta Okučani.

Riječ je o četveročlanoj obitelji iz Velike Plane u Srbiji koja je najvjerojatnije iz Italije, gdje roditelji privremeno rade, putovala kući za blagdane. Iz za sada još uvijek neutvrđenih razloga, vozač Audija A6 talijanskih registracijskih oznaka B.S. (32) izgubio je nadzor nad upravljačem i udario u betonsku oznaku za izlaz s autoceste, te je potom polomio još tri prometna znaka, a potom i u rasvjetni stup.

Od siline udarca rasvjetni stup je polomljen te je njegov veći dio pao na zadnji dio krova automobila potpuno ga smrskavši. To je bilo kobno za djevojčice D.S. (15) i K.S. (13) koje su na mjestu nesreće izgubile život.

- Njihova su tijela ostala priklještena te je bila neophodna intervencija vatrogasaca koji su pneumatskim škarama omogućili da se tijela nesretnih djevojčica izvuku iz potpuno uništenog automobila - kazao je voditelj podsjeka za sigurnost prometa Ivica Ostrum.

Potpuno smrskani automobil, razbacane stvari, igrački i pokloni dodatno su pojačali dojam tragedije ove obitelji koja je očito krenula provesti blagdane u rodnom mjestu. Umjesto toga, doživjeli su prometnu u kojoj su poginule djevojčice, a roditelji zadobili teške tjelesne ozlijede opasne po život. Odmah su prevezeni u novogradišku bolnicu, a dežurni kirurg koji ih je primio, dr. Bogomir Barbić, kaže kako su još uvijek oboje vitalno ugroženi, iako je majka T.S. (31) u nešto težoj situaciji.

- Oboje su zadobili ozlijede glave i gornjih ekstremiteta. Još uvijek radimo dijagnostičke pretrage o kojima će ovisiti hoće li žena biti prebačena u slavonskobrodsku Opću bolnicu - istaknuo je dr. Barbić. Kako neslužbeno doznajemo, roditelji su u bolnicu dovezeni u svjesnom stanju. Sami su izašli iz smrskanog automobila, a zbog gubitka djece, uz čija su tijela stajali do dolaska Hitne pomoći, još uvijek su u stanju šoka.

Zbog toga su smješteni u posebni apartman u prizemlju kirurškog odjela novogradiške bolnice gdje imaju stalni nadzor liječnika i bolničkog osoblja. Tijela djevojčica nalaze se u mrtvačnici bolnice u Novoj Gradiški gdje će biti obavljena obdukcija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 15:41