AKCIJA CARAMBOLAS

U VELIKOJ POLICIJSKOJ OPERACIJI ZAPLIJENJENA TONA MARIHUANE: Među 18 uhićenih i Hrvati

 
 Guardia Civil

U zajedničkoj operaciji španjolske i njemačke policije uhićeno je 18 osoba, a među privedenima ima i hrvatskih državljana, priopćio je danas Europol. U operaciji kodnog imena Carambolas razbijena je zločinačka skupina koja je organizirala trgovinu drogom i druge nezakonite aktivnosti diljem Europske unije. Zaplijenjena je jedna tona marihuane, 212.000 eura gotovine, vatreno oružje, streljivo i osam automobila.

Skupina je krijumčarila marihuanu iz Španjolske u druge zemlje Europske unije, najviše u Njemačku, kroz mrežu ćelija koje su bile organizirane u Malagi i Granadi u Španjolskoj. Cijelom operacijom upravljalo se iz njemačkog Bremena. Mreža je bila strukturirana na takav način da bi isporuka drogom bila zajamčena čak i kad bi policija otkrila jednu od ćelija.

Istraga je započela prošlog lipnja nakon što je njemački državljanin, član kriminalne mreže, uočen pri kupnji velike količine marihuane na jugu Španjolske. Prva faza operacije bila je usmjerena na razotkrivanje dviju tvornica marihuane otkrivenih na jugu zemlje, gdje je zaplijenjeno gotovo 100 kilograma marihuane i 172.000 eura gotovine. Dvojica španjolskih policajaca ozbiljno su ozlijeđena prilikom uhićenja jednog od članova bande.

Članovi zločinačke organizacije uhićeni su i ispitani, a riječ je o državljanima osam različitih država: Hrvatske, Njemačke, Španjolske, Albanije, Armenije, Srbije, Sirije i Turske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:09