NAJAVLJENA ISTRAGA

IZ POLICIJSKOG SKLADIŠTA NESTALO 540 KILA MARIHUANE! Privedeno osmero policajaca, a njihovo objašnjenje ne može biti luđe: 'Sve su pojeli!'

 
Ilustracija
 REUTERS

Suluda vijest stiže iz Argentine gdje je osam policajaca razriješeno dužnosti zbog nestalih više od pola tone marihuane.

Unutarnja kontrola otkrila je da je nestalo 540 kilograma 'trave' iz policijskog skladišta u Pilaru, gradu koji je smješten sjevero-istočno od prijestolnice Buenos Airesa.

Javier Specia, bivši gradski policijski načelnik i njegove kolege na sudu su izjavili kako su drogu 'pojeli miševi'.

No u prilog im ne ide iskaz forenzičkog eksperta koji kaže kako je nemoguće da su miševi u drogi vidjeli hranu, jer bi od tolike količine poumirali.

Pred optuženim policajcima sada je svjedočenje koje će se održati 5. svibnja na kojem će morati objasniti da li su se nestankom droge osobno okoristili ili je tek bilo riječi o najobičnijem nemaru.

Inače, u tom skladištu pohranjeno je oko šest tona marihuane u posljednje dvije godine, a nestanak je otkriven kada je novi načelnik Emilio Portero zamijenio starog, gore spomenutog Speciju.

Sumnje su krenule kada su vlasti otkrile da Specija uopće nije potpisao inventar skladišta, a bio je to dužan napraviti prije odlaska. Također, prije odlaska 'zaboravio' je i popuniti imovinsku karticu, što je također bio dužan napraviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 13:58