LJUBAVNI TROKUT NA HVARU >> OPTUŽNICA PROTIV FATALNE UJNE

Ubijeni Domagoj Novoselnik je gotovo godinu dana znao za Slađanin seks s nećakom

Maloljetnik je sucu rekao da je u spolne odnose s ujnom stupio sa 15 godina, a fatalna ujna Slađana tvrdi da je ubijeni Domagoj tek ovog ljeta saznao za to

SPLIT - Pokojni Domagoj Novoselnik gotovo godinu dana znao je za vezu svoje supruge Slađane s maloljetnim nećakom, svojim ubojicom, i ništa nije poduzeo.

Vidljivo je to iz iskaza 17- godišnjaka, ali i drugih svjedoka, uvrštenih u optužnicu kojom se maloljetnika tereti za kazneno djelo teškog ubojstva, a Slađanu Novoselnik za poticanje na kazneno djelo teškog ubojstva. Sve se, podsjetimo, zbilo 30. lipnja oko 23 sata, u kući ubijenog u mjestu Vrisnik na otoku Hvaru.

Maloljetnik je sucu ispričao da je u spolne odnose s ujnom stupio još krajem kolovoza 2008., kad je imao 15 godina, a pretpostavlja da je ubijeni Domagoj za vezu znao od ljeta 2010. Ujak je o tome pričao “po mjestu” i radnicima koje je zapošljavao u svojoj građevinskoj tvrtki na Hvaru. Fatalna ujna Slađana sucu je ispričala potpuno drukčiju priču tvrdeći da je suprug za njezinu aferu doznao tek ovog ljeta. Da su svi nešto znali ili slutili potvrđuje i iskaz Domagojeve majke Višnje, koja je izjavila kako je jednom zatekla svog unuka kako masira ujnu, što je ispričala sinu, koji tome nije pridavao pozornost.

Gledali film u troje

Prema optužnici, maloljetnik je kobne večeri u ujakovu kuću došao oko 20.30 sati. Ujak je, kako je rekao, bio dobro raspoložen i sve troje su u dnevnom boravku gledali film. U jednom trenutku nećak je izašao zapaliti cigaretu, a kad se vratio, vidio je da ujak sjedi na stolici. Kad mu je prišao bliže, rekao je maloljetnik, ujak se digao i s nožem u ruci krenuo na njega. Tad mu se, tvrdi, smračilo pred očima. Uzeo je nož iz ujakove ruke i zabio mu ga u predio vrata, nakon čega su obojica pali na pod. Ujna je tada, tvrdi, došla do njih i pitala što rade , a kad je vidjela što se dogodilo, preskočila ih je i otrčala do prostorije gdje su spavali radnici te ih pozvala da dođu.

To je maloljetnikov opis događaja, koji pobija nalaz obdukcije. Naime, na Domagojevu je tijelu pronađena ubodno-rezna rana na prsnom košu s oštećenjem desnog plućnog krila, što se donekle poklapa s maloljetnikovim iskazom. No, pronađena je i druga ubodno rezna rana na desnom bedru, dugačka dva i pol centimetra i duboka oko centimetar i pol, što navodi na zaključak da je maloljetnik ipak dva puta ubo svog ujaka.

TEKST U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:20