KAZNENO PRIJAVLJEN

Uhićen lažni vidovnjak: Muškarca iz Metkovića uvjerio da će mu pomoći molitvom, prevario ga za 132.000 eura!

Osumnjičeni je uvjerio oštećenog da će moliti za njega i njegovu obitelj što će dovesti do poboljšanja njegove teške životne situacije

Ilustrativna fotografija

 /Cropix

Bez čak 123.000 eura ostao je naivni 48-godišnji muškarac iz Metkovića kojeg je za toliki iznos prevario 52-godišnji "vidovnjak". Prevarant je vrlo brzo uhićen te su ga metkovski policajci kazneno prijavili zbog prevare.

- Istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni, predstavljajući se kao vidovnjak prirodno nadaren duhovnim moćima, iskoristio teško emocionalno stanje 48-godišnjaka i od njega, kroz duži period, prevarom prisvojio 132 tisuće eura. Naime, osumnjičeni je uvjerio oštećenog da će moliti za njega i njegovu obitelj što će u konačnici dovesti do poboljšanja njegove teške životne situacije, ali je zauzvrat tražio novac, počevši prvo s malim novčanim iznosima koji su s vremenom bivali sve veći - kažu iz PU dubrovačko-neretvanske koja je prijavu protiv varalice vidovnjaka podnijela nadležnom državnom odvjetništvu u Metkoviću. Na što je potrošio toliki novac i je li mu uopće išta ostalo, nije poznato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2023 12:04