StoryEditor
POLETIO U NEDJELJU

Užas na Maloj Učki: Pilot paraglajdera pronađen mrtav

Ilustracija
 Luka Gerlanc

Pilot paraglidera koji je u nedjelju oko 17.30 sati poletio s uzletišta zvanog Zavoj, kraj Buzeta pronađen je u ponedjeljak ujutro oko 6.30 sati mrtav na Maloj Učki, javlja Glas Istre.

Naime, zaprimljena je dojava o nejavljanju na mobitel pilota paraglidera, a prvotna informacija da je pilot paraglidera poletio sa Raspadalice, također kod Buzeta, nije točna. Potraga i spašavanje pokrenuti su još u nedjelju odmah nakon nestanka, no do kasnih noćnih sati traganje nije urodilo plodom. U traganju su sudjelovali članovi HGSS-a iz Pule i Rijeke, te djelatnici policije. Beživotno tijelo je pronađeno na Maloj Učki tek u ponedjeljak ujutro prema informacijama od HGSS-a.

Prema neslužbenim informacijama radi se o pilotu paraglidera iz Zagreba, starom između 25 i 30 godina. Mladić je letio u društvu četiri prijatelja, te je očito nešto pošlo po zlu kada je završio na Maloj Učki i pao, gdje je na mjestu događaja preminuo.

Istarska policija je priopćila da je pored očevidne ekipe na terenu bila i zamjenica Općinskog državnog odvjetnika Andreja Jelenić Pitoski koja je nadgledala očevid, a pozvan je bio i istražitelj agencije za istraživanja nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu. Policija u jutarnjim satima nije imala informacije o stradalom pilotu. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2020 14:45