13 PRIPADNIKA OSLOBOĐENO

VIDEO: BEOGRADSKI SUD 14 PRIPADNIKA TORCIDE POSLAO U ZATVOR Ekspresni pravosudni epilog divljanja na benzinskoj postaji pored Beograda

 CROPIX/Youtube

Prekršajni sud u Beogradu osudio je 14 navijača "Hajduka" iz Splita sa po 15 dana zatvora, a ostalih 13 privedenih je oslobođeno, piše beogradski "Blic" pozivajući se na izvore u beogradskom Prekršajnom sudu.

Suđenje hrvatskim huliganima pred Prekršajnim sudom u Beogradu završeno je u petak kasno navečer.

Za 13 okrivljenih nije bilo dokaza da su sudjelovali u pljački benzinske stanice "Mol" u Vrčinu i u pisanju ustaških grafita, a 14 je osuđeno, jer je sud utvrdio da su učinili prekršaj "nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi".

Oni su već poslani na izvršenje kazne u zatvor u Padinskoj Skeli, jer eventualna žalba na ovu presudu ne odlaže izvršenje kazne. Istom odlukom izrečena im je mjera protjerivanja stranaca od godinu dana, precizirao je za Tanjug predsjednik Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinović.

Trojica su kažnjena novčano sa po 20.000 dinara zbog nošenja palica i baklji, a policija je identificirala i huligana koji je u četvrtak oko 3.30 na na benzinskoj crpki u Vrčiću napisao slovo U, a navijači su uzeli i robe u vrijednosti 200.000 dinara koju nisu platili.

Ispitano je bilo svih 27 okrivljenih navijača iz Hrvatske, a s obzirom da je jedan od njih maloljetnik protiv njega se vodio skraćeni postupak.

Hajduka će u Bugarskoj bodriti 500-tinjak vjernih navijača

Od utorka navečer Bijeli su u Sofiji, glavnom gradu Bugarske, u kojem su i prije godinu dana imali isti cilj i obveze. Jučer Levski, danas Slavija, ali sve je ostalo identično. Izabrali su hajdukovci istu bazu, a i vrijeme je slično. U Sofiji je jučer bilo oblačno, s ugodnom temperaturom od 25 celzijusa. Nije prevruće kao u Hrvatskoj, prikladno je za nogomet. Bijeli su u srijedu ujutro imali sastanke i videoanalizu pred utakmicu, a poslijepodne su odradili trening na stadionu Vasil Levski. Utakmica se igra od 18 sati.

Hajduk je na svojoj službenoj stranici obavijestio navijače koji idu u Sofiju na utakmicu da se ulaznice po cijeni od pet eura mogu kupiti isključivo u domaćoj valuti (levima) dva sata prije početka susreta na sektoru G stadiona Vasil Levski. Očekuje se da će Hajduk u glavnom gradu Bugarske bodriti 500-tinjak navijača. (jr)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:15