StoryEditor
profesionalci

VIDEO: POGLEDAJTE SNIMKU VELIKE PLJAČKE U CENTRU SPLITA Nadzorne kamere otkrile da su lopovi bili dobro pripremljeni i organizirani

 
 Screenshot: Youtube/Slobodna Dalmacija

U centru Splita noćas je oko 2 i 15 sati opljačkana Zlatarnica Đonlić, a prema informacijama Josipa Đonlića, sina vlasnika objekta, otuđen je milijunski iznos, piše Slobodna Dalmacija.

Prema riječima djelatnika zlatarnice, u pljački su sudjelovala trojica počinitelja, a uvjeren je da su bili dobro pripremljeni i organizirani o čemu svjedoče i snimke s nadzornih kamera koje je vlasnik odlučio javno objaviti ne bi li se pljačkaši lakše raskrinkali uz pomoć građana.

 

 

Djelatnik zlatarnice u Bosanskoj ulici ispričao je i kako je proteklog tjedna radio u poslijepodnevnoj smjeni te je primijetio osobu koja je desetak minuta uoči zatvaranja zlatarnice, ispred susjedne trgovine koja ne radi, promatrala stanje i vjerojatno tada učila šifru za otvaranje metalnih rolo vrata.

 

- Netko je imao šifru upravljača kojim se otvaraju rolo vrata, a staklena vrata su razbili macom. Stigli su s velikim torbama, pokupili svo zlato koje je bilo u ormarima, uzeli blagajnu, a ladice u kojima stoje kutije i sadržaj za pakiranje nisu uopće dirali, kao da su točno znali gdje što stoji. Bili su obučeni u bijele kombinezone, kao forenzičari u filmovima, imali su rukavice, woki toki, jedna je osoba imala slušalicu u uhu.. -  ispričao je za 'Slobodnu' Josip Đonlić što je vidio na snimkama nadzorne kamere koje su sada i javno objavljene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 12:10