ZAVRŠIO I U PRITVORU

VIOLONČELIST ZAGREBAČKE FILHARMONIJE PIJAN BEZ VOZAČKE I PROMETNE JURIO GRADOM 'Časni sude, nisam primijetio da mi je dozvola istekla prije 4 godine'

 
 Goran Šebelić / CROPIX

Zagrebački policajci uhvatili su u prometnom prekršaju violončelista Zagrebačke filharmonije J.C. (40) koji je, prema optužnom prijedlogu, vozio u pijanom stanju, bez valjane prometne dozvole, ali i s nevažećom vozačkom dozvolom koja mu je istekla prije četiri godine.

Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu sankcioniran je s 4800 kuna novčane kazne, a da je kojim slučajem u tom prekršaju zatečen nakon 1. srpnja kada se zakon za prometne prekršitelje postrožio, kazna bi mu se možda računala i u desecima tisuća kuna. Sud mu je ujedno izrekao i jednomjesečnu zaštitnu mjeru upravljanja vozilima B kategorije, a mora nadoknaditi i troškove prekršajnog postupka od 200 kuna te 80 kuna za alkotest.

Glazbenikov krimen, prema optužnom prijedlogu, je vožnja od 2. ožujka ove godine kada su ga policajci u 3:40 sati tijekom kontrole prometa zaustavili na Trgu žrtava fašizma. Izmjereno mu je 1,53 promila alkohola u krvi, a osim alkohola policajci su utvrdili i da mu je vozačka istekla još u siječnju 2015., a prometna dozvola 15 dana prije nego što je zatečen u prekršaju.

Pa je tako zbog alkohola "lupnut" po džepu s 3900 kuna, za isteklu vozačku sa 600, a upola manje za nevažeću prometnu dozvolu. S obzirom na to da je odmah nakon što je zatečen, u pritvoru zadržan skoro 12 sati, od novčane kazne mu se odbija 300 kuna na koliko je procijenjen jedan dan zatvora.

- Kriv sam. Točno je da sam vozio auto i da mi je policija utvrdila 1,53 promila alkohola u krvi. Točno je i da mi je prometna bila istekla, ali sam je odmah produžio, dok vozačku da je istekla 2015. nisam primijetio. Žao mi je zbog prekršaja. Vozio sam kratku relaciju. A inače ako popijem nešto alkohola, vozim se taksijem - pravdao se na sudu glazbenik kojem to, inače, nije bio prvi prekršajni grijeh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:10