OPASAN VOZAČ U SLAVONIJI

OVAJ SE BOŽIĆA NI NE SJEĆA Policija kod Našica zaustavila 30-godišnjaka koji je vozio bez valjane vozačke, šok je uslijedio tek kad su mu dali dreger

 Admir Buljubasic / Ilustracija / CROPIX

S čak 4,34 promila alkohola u krvi te bez valjane vozačke i prometne dozvole 30-godišnjak je na Božić vozio automobil kod Našica, zbog čega je uhićen.

Iz osječko-baranjske policije u petak su priopćili da su u mjestu Koška zaustavili automobil te alkotestom vozaču izmjerili 4,34 promila, a utvrđeno je i da je vozio s isteklom i prometnom i vozačkom dozvolom.

Zbog sumnje da će nastaviti kršiti prometne propise, 30-godišnjak je uhićen i smješten u posebne prostorije policije.

Inače, prema medicinskom tumačenju, koncentracija od četiri i više promila alkohola u krvi može uzrokovati smrt zbog prestanka disanja, vrlo niskog krvnog tlaka ili gušenja pri povraćanju zbog nepostojanja refleksa kojim bi se tekućina iskašljala iz pluća.

Činjenicu da su smrtni slučajevi u takvim okolnostima rijetki i da se neki čak usude sjesti za volan liječnici objašnjavaju time da su svi takvi neslavni rekorderi uglavnom "utrenirani" u ispijanju alkohola, to jest da ga konzumiraju duže vrijeme i time podižu prag osjetljivosti organizma na trovanje alkoholom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:19