BESRAMNI PLJAČKAŠ

VLASNIK POZNATOG TALIJANSKOG BUTIKA U OČAJU 'Ovaj lopov iz mog butika ukrao je skupu Guccijevu bundu. Pobjegao u u autu riječkih tablica'

 
 Nadzorne kamere/Facebook

ZAGREB -Za živog ili mrtvog lopova nudim 1000 eura nagrade! - zavapio je u javnost Alberto Ferrante, vlasnik renomiranog talijanskog butika Eraldo u mjestu Ceggia u okolici Venecije nakon što je otkrio da mu je iz trgovine nepoznati muškarac, kojeg je snimio video nadzor, ukrao Gucci bundu 'tešku' 2000 eura. Osim što je ogorčeni Ferrante javno objavio cijelu lopovsku akciju, ujedno je vidio i da se lopov udaljio u nepoznato u automobilu riječkih tablica.

Kobnog dana oko 16 sati kradljivac je ušetao u butik i fingirao zainteresiranost za kupnju. Pregledavajući skupocjenu markiranu odjeću, izdvojio je Gucci kaput koji je odnio sa sobom u kabinu za presvlačenje. No tamo je uslijedila akcija jer se kupac pretvorio u kradljivca obzirom da je odabrani kaput nagurao sa stražnje strane ispod jakne a potom dio i u hlače. Zatim je nonšalantno išetao iz trgovine bez da se oglasio alarm, a vlasnik butika uvjerava kako je lopov zasigurno imao kod sebe uređaj za ometanje signala.

-Tek kasnije navečer smo uočili da nedostaje kaput marke Gucci, a niti jedna od prodavačica nije potvrdila da je isti prodala. Pa smo pregledali videonadzor i imali smo što vidjeti. U trgovini se nije oglasio zaštitni senzor jer zasigurno je lopov kod sebe imao sustav Jammer koji se za 500-tinjak eura može kupiti i koji je dizajniran da spriječi komunikaciju između uređaja pa se samim time ni ne aktivira protuprovalni alarm. Nažalost, protiv tog kriminala smo nemoćni. Uostalom, lopove nije lako prepoznati. Kod nas u trgovinu dolaze mnogi turisti, lijepo odjeveni. Pa i ovaj sa slike je bio takav. Površno uglađen i nije odavao dojam da nema čiste namjere. Krađa je prijavljena karabinjerima, a ja se trudim ostati smiren i živjeti svoju filozofiju jer svaki početak godine kad krenu popusti, na meti sam lopova – zaključio je Ferrante prisjetivši se lopovluka od prije dvije godine kada je njegova majka trčala za lopovima koji su netom ukrali bundu vrijednu 4000 eura.

Pred istražiteljima je izazovan zadatak obzirom da nije poznato je li automobil kojim je pobjegao štovatelj Guccija njegov ili je ukraden ili, pak, ima nepripadajuće registarske oznake upravo kako bi mu se teško ušlo u trag.

Ako prepoznajete muškarca sa slike, vlasnik butika moli da se javite u najbližu policijsku postaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 02:22