PRIJETI MU DO 5 GODINA ZATVORA

VLASNIK STANA U SPLITU PRIJAVLJEN ZA TEŠKO KAZNENO DJELO Ostavio uključeno kuhalo, izazvao požar i ugrozio živote stanara u cijeloj zgradi

 Duje Klarić / HANZA media

Vlasnik stana u Papandopulovoj ulici u Splitu, u kojoj je u nedjelju ujutro izbio požar, prijavljen je zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti u vezi s kaznenim djelom dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Nakon očevida utvrđeno je kako je centar požara bio u kuhinji, dok je uzrok požara rad električnog kućnog aparata koji je ostavljen bez nadzora te je provedeno kriminalističko istraživanje koje je okončano podnošenjem prijave, piše Slobodna Dalmacija.

Kolokvijalno rečeno, Michel T. (47) ostavio je uključeno električno kuhalo čime je izazvao požar na šestom katu i ugrozio živote ostalih stanara u zgradi. Prilikom gašenja ozlijeđene su četiri osobe, a u zgradi i susjednim stanovima nastala je velika materijalna šteta.

Propisana kazna zatvora je od šest mjeseci do pet godina, a ako je navedeno kazneno djelo počinjeno iz nehaja, kazna je do tri godine.

Stan je bio pretrpan raznim predmetima i otpadnim materijalom među kojima i automobilskim gumama te plastičnom ambalažom što je dovelo do razvijanja enormno visokih temperatura prilikom izgaranja. Oštećen je jedan stan iznad, zatim balkoni na susjednim stanovima, a u one na donjim katova ušla je voda prilikom gašenja požara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:07