NESLUŽBENE INFORMACIJE

DOVRŠEN OČEVID POŽARA KOJI JE PROGUTAO STAN U SPLITU Prema prvim rezultatima uzrok je ljudska greška: 'Zaboravio ga je ugasiti prije nego je izašao'

 
 Joško Ponoš / Hanza Media

Policija je dovršila očevid u stanu u Papandopulovoj ulici na Trsteniku u Splitu gdje je u nedjelju u 9 sati izbio požar. Vatra je progutala cijeli stambeni prostor, stvorivši temperaturu od nevjerojatnih tisuću stupnjeva od kojih se vatrogascima otapala oprema.

Kako neslužbeno doznaje Dalmatinski portal, prvi rezultati očevida pokazuju da je planulo zbog električnog kuhala koje je vlasnik zaboravio ugasiti prije nego je napustio stan.

Nakon što je oko 9 sati izbio požar, vatra je brzo planula s obzirom da se u stanu nalazilo dosta stvari, poput plastičnih boca. Vatrogasci su na zgarištu pronašli čak i felgu. Zbog raznog otpada u stanu vatra je nekontrolirano buktjela i mijenjala smjerove te zajedno s jakim jugom koje je puhalo vatrogascima stvaralo nesagledive probleme.

FOTOGALERIJA: Zgarište stana nakon požara u Splitu

Osam sati su gasili požar, a tijekom gašenja ozlijeđeno je pet vatrogasaca JVP grada Splita, većinom se radilo o porezotinama prsta ruke, dehidraciji i problemima s disanjem. Stan u kojem je izbio požar, izgorio je to temelja, a materijalna je šteta zabilježena i u okolnim stanovima te u stubištu.

Prema informacijama koje je Slobodna Dalmacija dobila od susjeda, vlasnik stana već godinama je problematičan te su upozoravali na njegovo neodgovorno ponašanje.

FOTOGALERIJA: Ovi vatrogasci su heroji današnjeg dana

Njemu je oduzeta poslovna sposobnost, a za skrbnika je imenovana njegova sestra, piše Dalmatinski portal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 03:06