NEPRAVOMOĆNA ODLUKA

ZA BRUTALNO PREMLAĆIVANJE ZAŠTITARA U POPULARNOM KLUBU DOBILI UKUPNO 17,5 GODINA ZATVORA Požeški sudac neočekivano brzo okončao proces

 Facebook

U slučaju premlaćivanja i teškog ozljeđivanja zaštitara Ivana Topalovića u požeškoj diskoteci Platinum, do kojeg je došlo 17. siječnja 2017. godine, pravda nije bila spora.

Sudski postupak, kako doznaje portal Požega.eu, sudac Općinskog suda u Požegi Damir Ronko priveo je, za neke, neočekivano brzo kraju i izrekao nepravomoćnu presudu i zatvorske kazne teške ukupno 17,5 godina.

Prvookrivljeni Miroslav Odoljević osuđen je na šest godina zatvora, istu kaznu dobio je i drugookrivljeni Aleksandar Radonić, dok je trećeokrivljenom Niki Matišiću sudac odredio kaznu zatvora od pet i pol godina. Osuđenici su odmah po izricanju presude odvedeni u istražni zatvor gdje će biti do pravomoćnosti presude.

Na izricanju presude u sudnici bio je i oštećenik Ivan Topalović, za kojeg portal Požega.eu doznaje da je zadovoljan izrečenim presudama. Inače, zaštitar Topalović je nakon dugotrajnog liječenja nastavio raditi posao zaštitara iako je u premlaćivanju zadobio teške tjelesne ozljede, oštećenje vida, lom kostiju na lubanji, oštećenje mozga, očnog živca i dr.

Nitko od okrivljenika i njihovih odvjetnika, a tako i oštećenika Ivana Topalovića i njegovog odvjetnika, nije očekivao da će u utorak doći do iznošenja završnih riječi i donošenja presude. Očekivalo se prvenstveno održavanje rasprave i saslušanje medicinskog vještaka i eventualno iznošenja obrane. Sudac Ronko je procijenio kako može sve privesti kraju i izreći presudu što je u konačnici i učinio.

Odvjetnica oštećenika Ana Čulo zadovoljna je presudom.

Podsjetimo, Policijska uprava požeško-slavonska na okolnosti tadašnjeg događaja poslala je priopćenje u kojem potvrđuju da je došlo do nemilog događaja u Požegi u Cehovskoj ulici te da su oko 3.50 sati u prostorijama ugostiteljskog objekta tri muške osobe tjelesno napale dvojicu muškaraca starosti 20 i 47 godina. Tom prilikom 47-godišnjak (zaštitar u ugostiteljskom objektu) je teško, a 20-godišnjak lakše tjelesno ozlijeđen. Policija je tada potvrdila da su uhitili trojicu muškaraca koje se sumnjiči da su počinili napad i da je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 10:38