NASILJE U OBITELJI

Zadar: Dilerica heroina nevjenčanog supruga ubola nožem

Ante Sikirić je prebačen u zadarsku Opću bolnicu, gdje su njegove ozljede okvalificirane kao lakše. Lidija Longin imala je 1,3 promila alkohola u krvi
 Joško Ponoš / CROPIX

ZADAR - Lidija Longin (54) uhićena je u noći sa četvrtka na petak, pod sumnjom da je kuhinjskim nožem ubola u prsa svog nevjenčanog supruga Antu Sikirića (37).

Policija je zaprimila dojavu o događaju u Ulici Požarišće tijekom noći, te je dolaskom na mjesto događaja u stanu zatečena Lidija Longin pod vidnim utjecajem alkohola, te Ante Sikirić koji je na prsima imao krvavu ubodnu ozljedu na prsima.

Sikirić je prebačen u zadarsku Opću bolnicu, gdje su njegove ozljede okvalificirane kao lakše, a nakon obavljenog policijskog očevida iz stana je izuzet kuhinjski nož kojim je Sikirić proboden.

U petak prije podne još uvijek je trajala kriminalistička obrada nad uhićenom Lidijom Longin, koja je u trenutku privođenja u postaju imala u krvi 1,3 promila alkohola.

Lidija Longin je dobro poznata zadarskoj policiji i pravosuđu, po višekratnim uhićenjima i suđenjima zbog preprodaje heroina, a sudilo joj se i za udruživanje zbog preprodaje i to sa tek punoljetnom kćerkom Dinom H.

Njezin nevjenčani suprug također je poznat policiji, kada je nakon četiri godine istrage lani utvrđeno da je on zapaljivom tekućinom polio i zapalio automobil porsche cayenne zadarskog poduzetnika Zvonimira Nižića Grofa, formalno u vlasništvu poduzeća Porsche Leasing, a na korištenju kod zadarskog poduzeća „Navita“.

Luksuzni terenac, vrijedan 740 tisuća kuna, tada je u potpunosti izgorio, a Sikirić je optužen za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, odnosno dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 06:19