PODIGNUTA OPTUŽNICA

ZADAVIO SUPRUGU, MAJKU SEDMERO DJECE, PA ZAPALIO KUĆU Prišao joj je sleđa pa joj je oko vrata stavio najlonsku omču

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 24.07.2018. u 16:30

Sexual abuse with a man attacking to a scared woman in a dark place, Image: 314243216, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Bjelovaru, nakon dovršene istrage, podiglo je u utorak optužnicu zbog teškog ubojstva protiv 53-ogodišnjaka koji je u travnju u Marijinom selu zadavio suprugu pa zapalio kuću.

Optuženik je, stoji u optužnici, u utorak, 24. travnja ove godine, pola sata prije podneva, u dnevnom boravku obiteljske kuće u Marinom Selu brutalno usmrtio suprugu koju je duže vremena i u više navrata fizički zlostavljao i prijetio joj smrću.

Tužiteljstvo 53-ogodišnjaka tereti da je supruzi prišao s leđa te je zadavio najlonskom omčom. Nakon toga je u pomoćnim prostorijama kuće izazvao požar te se udaljio u nepoznatom pravcu.

Uhitili su ga požeško-slavonski policijski službenici nakon višesatne potrage istoga dana, a od tada se nalazi u istražnom zatvoru, gdje će, na prijedlog ŽDO-a, ostati i dalje.

Vijeće Županijskog suda u Bjelovaru na današnjoj sjednici prihvatilo je prijedlog državnog odvjetništva ocijenivši kako u konkretnom slučaju postoji opravdana bojazan da bi okrivljenik boravkom na slobodi mogao ponovo počiniti teško kazneno djelo.

Prema neslužbenim informacijama, ubijena supruga imala je sedmero djece, a kao motiv ubojstva u medijima se spominjala ljubomora.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo